Cumhuriyetimiz 89 Yaşında-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Düzce'de Çeşitlietkinliklerle Kutlandı-Vali Yılmaz:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Düzce'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Düzce'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Anıtpark'ta saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Düzce Valisi Adnan Yılmaz vatandaşların bayramını kutladı.

Törende konuşan Vali Yılmaz, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamanın haklı gururunu ve sevincini yaşadıklarını belirterek, "Cumhuriyetin değerleri neticesinde herkes aynı geçmişi ve ortak geleceği paylaşmaktadır. Herkes aynı tasada, kederde ve sevinçte ortaktır. Hepimizin bayramı kutlu olsun" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Devletin halkın devleti, yönetme yetkisinin de millet iradesinde olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bu ülke coğrafyasında yaşayan herkes hürdür, birinci sınıf vatandaştır. Bütün bunların teminatı cumhuriyettir. Cumhuriyet, geleceğe büyük ümitle bakmamızı sağlamakta, her türlü zorlu engelin aşınmasında bize güç vermektedir" şeklinde konuştu.

Yılmaz, birinci ülkülerinin her köşesi cennet vatanı çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak, bağımsızlığın sembolü olan şanlı Türk bayrağını sonsuza dek dalgalandırmak olduğunu ifade ederek, vizyon sahibi gençlerin şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğe sımsıkı sarılmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Öğrenciler şiir okuduğu etkinlikte, halk oyunları ve çeşitli gösteriler yapıldı.

Tören, resmi geçitle sona erdi.

Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: