Cumhuriyetimize Giden Yol

Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından, Cumhuriyetin kuruluşu öncesi yaşanan tarihi olayların anlatıldığı etkinliklerin 3'üncüsü Erzurum'da yapıldı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından, Cumhuriyetin kuruluşu öncesi yaşanan tarihi olayların anlatıldığı etkinliklerin 3'üncüsü Erzurum'da yapıldı.

TBB tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda, Erzurum Baro Başkanlığı ile ortaklaşa "Cumhuriyetimize Giden Yol - Erzurum Kongresi" konulu panel düzenledi.

Panelde konuşan TBB Başkan Yardımcısı Berra Besler, Cumhuriyetin kuruluş felsefesinin temelinin, Mondros Ateşkes Anlaşmasının ardından halkın başlattığı direniş yıllarında atıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Cumhuriyete giden zorlu sürecin hukukçular tarafından gündeme taşınması için başlatılan etkinliklerin 8 farklı ilde yapılacağını belirten Besler, şöyle konuştu:

"Yurdun dört bir yanının düşman tarafında işgal edildiği, vatanın ve milletin bütünlüğünün tehlikeye girdiği bir dönemde, ordusu dağıtılan halkın verdiği direnişle temelleri atılan Cumhuriyetimizi yeniden anlamak, yorumlamak ve yaşamak için başlattığımız etkinliklerin ilkini 2009'da başlattık. Amacımız 21. yüzyılda Atatürk'ü düşünmek, Atatürk'ü çağdaş yorumlama ve anmadır. Erzurum'da olmaktan büyük onur duyuyorum çünkü bu şehir, Cumhuriyetimiz için büyük önem taşıyor. Erzurum, 'Zaferden sonra devletin şekli Cumhuriyet olacaktır' sözünün kayda geçtiği ildir."

Muhabir: Selami Küçükoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: