Cumhuriyet'in Kurucusu 74. Yılda Anıldı

Cumhuriyet'in kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenle anıldı.Törende...

Cumhuriyet'in kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenle anıldı.

Törende Vali Şerif Yılmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Özhaseki, kurum müdürleri ve siyasi partilerin il başkanları ile öğrenciler hazır bulundu.

Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Cumhuriyet Meydanındaki tören İstiklal Marşının okunması ile sona erdi.

Reklam
Reklam

Tören sonrasında konuşan Vali Şerif yılmaz, “Bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74. yıldönümü. Kendisinin dünyadan intikal ettiği 9.05 geçe herkes atasına saygısını gösterdi. Bugün yine aynı şekilde değişik programlarla Atatürk'ün kişiliği, devlet adamlığı, askeri kişiliği ve diğer boyutları ile ilimizin her bölgesinde değişik programlarla anma programlarını gerçekleştireceğiz. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda şehit olan herkese Allah'tan rahmet diliyorum.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: