Cumhuriyet’in Tanığı “çoban Ateşi” Maltepe’de

İSTANBUL (İHA) – Cumhuriyet’in ilk on yılına tanıklık eden birçok ünlü ismin anılarını ele alan...

İSTANBUL (İHA) – Cumhuriyet’in ilk on yılına tanıklık eden birçok ünlü ismin anılarını ele alan “Çoban Ateşi” belgeseli, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluştu.

Cumhuriyet'in kuruluşunun ilk on yılına tanık olan 23 kişinin Atatürk ve Cumhuriyet’le ilgili anılarını anlattığı “Çoban Ateşi” belgeseli, Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen programla Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde izlendi. Akşam Gazetesi Yazarı Gürkan Hacır’ın yönetmenliğini yaptığı, Cumhuriyet’in ilk yıllarına tanık olan Piyanist İlham Gencer, Sümerolog Nazmiye İlmiye Çığ ve Yazar Turgut Özakman gibi ünlü isimlerin Atatürk ile ilgili anılarını paylaştığı belgesel Maltepeliler tarafından ilgiyle izlendi.

Reklam
Reklam

Belgeselde düşüncelerini anlatan Yazar Orhan Karaveli yaptığı konuşmada, “Bilmiyorum bu salonda Atatürk’ü gören kimse var mıdır? Korkarım yoktur. Bir gün gelecek Atatürk’ü gören kimse de kalmayacak zaten. Ama Atatürk’ü görmek o kadar da önemli değil. Kendisinin de söylediği gibi ‘Beni görmek değil, benim düşüncelerimi anlamak ve uygulamak önemlidir’ demiştir ve doğrudur” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: