Çumra MYO, Hollanda'daki Tarım Arazilerini Inceleyecek

Selçuk Üniversitesi Çumra Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Er'in de aralarında bulunduğu 15 kişilik proje ekibi, Hollanda'da incelemelerde

Selçuk Üniversitesi Çumra Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Er'in de aralarında bulunduğu 15 kişilik proje ekibi, Hollanda'da incelemelerde bulunacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Selçuk Üniversitesi Çumra Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Er, özellikle şeker pancarı ve buğday gibi endüstriyel tarım ürünlerinden GPS sistemlerini kullanarak daha kaliteli ve fazla verim almayı amaçladıklarını söyledi.

Er, proje kapsamında yapılan toplantılarda çiftçilerin tarımsal sistemlerde GPS ve GIS uygulamaları konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını gözlemlediklerini ve bu amaçla Hollanda'daki tarım arazilerinde incelemelerde bulunulacaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: