Çumra'ya Modern Hububat Depolama Tesisleri-Tesisin Temel Atma Törenine, Gıda Tarım Ve HayvancılıkBakanı Mehdi Eker Video Konferans Yoluyla Katıldı

Çumra'ya yapılacak Modern Hububat Depolama Tesisleri'nin temel atma törenine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker video konferans yoluyla katıldı.

Çumra'ya yapılacak Modern Hububat Depolama Tesisleri'nin temel atma törenine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker video konferans yoluyla katıldı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından yaptırılacak 60 bin ton kapasiteli Modern Hububat Depolama Tesisi'nin temel atma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, TMO'nun 300 bin ton kapasiteli depolarının temel atma töreni için bulunduğu Diyarbakır'ın Bismil ilçesinden video konferans yoluyla bağlandı.

Reklam
Reklam

Eker, yaptığı konuşmada, yurdun 6 ayrı noktasında modern hububat depolama tesislerinin açılışının aynı anda yapıldığını belirterek, tesisin hayırlı olmasını diledi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise Konya'nın Hz. Mevlana'nın şehri olduğunu, bunun da kentin barış, hoşgörü ve sevginin sembolü olduğu anlamına geldiğini belirtti.

Çumra'nın 9 bin yıllık bir medeniyete sahip olduğunu ifade eden Doğan, "Burada 9 bin yıldır tarım yapılıyor. Bugün geldiğimiz noktada ise tarımın her çeşidi Konya'da yapılıyor" dedi.

Doğan, Konya'nın tarım bakımından da Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirterek, "Şüphesiz Bakanlığımız da bu öneme mütenasip olarak 11 ilde yapılan 13 tesisin 3'ünü Konya'da yapıyor. 60 bin ton kapasite Konya'da oluşturuluyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Bakan Eker yayındayken, Konya Valisi Doğan, AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya, Ayşe Türkmenoğlu ve Gülay Samancı ile törene katılan yetkililer, birlikte butona basarak tesisin temeline ilk harcı gönderdi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Basir Gülüm

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: