Cüneyt Çakır: "Tartaklandım"

Tatil edilen Vestel Manisaspor-Sakaryaspor karşılaşmasında yaşanan olaylarla ilgili oalarak hakem Cüneyt Çakır, maç esnasında tartaklandığını polis tutanaklarına geçirtti.

Vali Refik Arslan Öztürk imzasını taşıyan bildiride, sahada hakem ve oyuncular arasındaki olayları tribünde birlikte ve yan yana izleyen seyircilerin agresif davranış içersindeki sporcuyu ıslık ile protesto ettiği, her iki takım taraftarlarının birlikte ve büyük dostluk gösterisi içerisinde izledikleri karşılaşmanın durdurulmasını, ardından da iptal edilmesini de oldukça sükunetle karşıladıkları belirtilerek, medyadan değerlendirme yaparken Manisa'nın ve 20 yılda ilk defa birlikte ve dostluk duyguları ile karşılaşma izleyen taraftarların incitilmemesini ve cezalandırılmamasını istendi.

Reklam
Reklam

Emniyet Müdürü Yardımcıları ve şube müdürlerinin imzasını taşıyan polis tutanağında ise, "Müsabakanın 38. dakikasında meydana gelen faul olayında iki oyuncu arasında kısa süreli bir sertlik yaşanmış, olaya maçın hakemi Cüneyt Çakır'ın müdahale ettiği sırada kalesinden koşarak olayın olduğu yere gelen Vestel Manisaspor kalecisi Bülent Ataman da müdahale etmiştir.

Hakem Cüneyt Çakır birbirlerine sert şekilde giren Vestel Manisaspor ve Sakaryasporlu futbolculara sarı kart cezası verdikten sonra maçın yan hakemi ile görüşmüş, kalesine giden Vestel Manisaspor kalecisi Bülent Ataman'ı yanına çağırarak kırmızı kart ile cezalandırarak oyundan ihraç etmiş, kırmızı kart cezası alan Vestel Manisaspor kalecisi Bülent Ataman hakeme karşı saldırgan hareketlerde bulunmuş, her iki takım oyuncuları tarafından hakeme zarar vermesi engellenmeye çalışılmıştır.

Bu arada maçın hakemi Cüneyt Çakır'ın forması yırtılmış, kokardı düşmüştür. Kaleci Bülent Ataman diğer oyuncular tarafından olay yerinden uzaklaştırılırken, sahaya giren Vestel Manisaspor kaleci antrenörü Metin Bayındır'ın hakem Cüneyt Çakır'ın yanına geldiği sırada ikinci bir itişme yaşanmış, hakem Cüneyt Çakır'ın talebi üzerine sahaya giren Çevik Kuvvete mensup görevliler maçın hakemlerini koruma altına alarak hakem soyunma odasına götürmüşlerdir.

Reklam
Reklam

Bu arada tribünlerde bulunan seyirciler olaya neden olan Vestel Manisaspor kalecisi Bülent Ataman'ı ve kaleci antrenörü Metin Bayındır'ı şiddetli bir şekilde protesto etmişlerdir. Soyunma odasına giden müsabakanın hakemleri kısa bir görüşmeden sonra maçı tatil ettiklerini bildirmişlerdir.

Hakem soyunma odasında Vestel Manisaspor kaleci antrenörü Metin Bayındır tarafından darp edildiğini, kaleci Bülent Ataman tarafından tartaklandığını, kendisine küfür edildiğini bildiren müsabakanın hakemi Cüneyt Çakır, sahada görevli Emniyet Müdür Yardımcısına darp edildiğini ifade etmiş, darp raporu için adli tabibe gitmek isteyip, istemediği sorulduğunda da kendisinin İzmir ilinde rapor alacağını beyan etmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Olaylar sonrası Hakem Cüneyt Çakır'ın ısrarla İzmir'den darp raporu almak istediği ancak suçun Manisa'da yaşanmış olması dolayısıyla müracatı Manisa'da yapması gerektiği yönüde Çakır'a bilgi verildiği belirtilen yazıda, "İlimiz Devlet Hastanesi Adli Tabipliği'ne sevk edilen hakem Cüneyt Çakır'ın darp raporu ve şikayetçi olarak ifadesi alınmış, konu adli mercilere bildirilmiş ve adli süreç başlatılmıştır.

Reklam
Reklam

Maçın devamı süresince ve iptal kararından sonra tribündeki seyircilerden her iki takım taraftarı dahil hiçbir şekilde sahaya yabancı bir madde atılmamış sahaya dahi girilmeye teşebbüs edilmemiş olup, olay sadece hakem, oyuncular ve teknik kadro arasında meydana gelmiştir. Herhangi bir güvenlik zafiyeti hiçbir şekilde oluşmamıştır. Hakemin sahaya polisi davet etmesi sonucu hakemler güvenli bir şekilde soyunma odasına, daha sonrada adli işlem neticesinde İzmir il sınırlarına kadar uğurlanmışlardır" denildi.

İHA