Cüneyt Özdemir: Fatih Projesi Ile Gazetecilik Alanında Büyük Değişimler Olacak

Zaman Gazetesi'nin organize ettiği +1T Gazete Tasarım Günleri kapsamında genç tasarımcı adaylarıyla bir araya gelen...

Zaman Gazetesi'nin organize ettiği +1T Gazete Tasarım Günleri kapsamında genç tasarımcı adaylarıyla bir araya gelen gazeteci Cüneyt Özdemir, iPad gazeteciliği ve Fatih Projesinin önemine vurgu yaptı. Özdemir, “Tablet bilgisayar uygulaması ile eğitim sisteminde değişimler olacak. Bunun yanında gazete, dergi yayıncılığı büyük bir değişime uğrayacak. Aynı zamanda gelişen dijital dünyada özellikle gazete ve dergilerde yeni tasarımcılara büyük ihtiyaç var.” dedi.

+1T organizasyonu önemli bulduğunu vurgulayan Cüneyt Özdemir, Tasarım günlerinin Türkiye’de bu işe kafa yoran birkaç kuruluşundan bir tanesi olarak gördüğünü söyledi. Özdemir sözlerine dijital kitapçılığın son gözdesi Appbook üzerinde duracağını belirterek başladı. Özdemir, “Appbook giderek yaygınlaşacağını düşünüyorum. Özellikle çocuk kitapları bu işin başlangıcı olabilir. Steve Jobs’ın da ilk tanıtımını yaptığı ekitap bir çocuk kitabıydı.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dipnot olarak kendilerinde bir Appbok çalışması yaptıklarını belirten Özdemir, “Appbook adından yeni bir ekitap yaptık. İlk kitabımız gezi rehberi tadında oldu. Kitabın içine gittiğimiz yerlere ait harita, video ve fotoğraf koyduk.” Şeklinde konuştu. Her ay buna benzer bir kitap çıkarmayı planladıklarını ve bu kitapların tasarım ağırlıklı olmasını istediklerini kaydeden Özdemir, “Dünya tablete doğru gidiyor. Aranızdan bazıları kendinizi okul kitabı tasarlarken bulabilir.” ifadelerini kullandı.

Dünya’nın tablet bir dünya halini aldığını belirten Özdemir, bu gelişen ve değişen dünyada Fatih Projesine çok önemsediğini vurguladı. Özdemir, Fatih Projesi hakkında şunları söyledi: “Dünya tablete doğru gidiyor. Tablet bilgisayar uygulaması bütün eğitim sistemini değiştirecek. Öğretmen- öğrenci ilişkisini değiştirecek. Yeni modellerin oluşacağına inanıyorum. 20 milyon çocuğun tabletlerle büyüdüğü bir dünyada, başta gazete, dergi yayıncılığı büyük bir değişime uğrayacak. Fatih Projesini önemsememin nedeni bunun benzerinin dünyada sadece Rusya’da yapılıyor olmasıdır. Devlet bu tablet bilgisayarları bedava veriyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: