ÇUTED arama kurtarma ekibi kuruyor

Çukurova Teknik Elemanlar Derneği (ÇUTED) üyeleri arama kurtarma ekibi kuruyor.

Çukurova Teknik Elemanlar Derneği (ÇUTED) üyeleri arama kurtarma ekibi kuruyor.

ÇUTED'den yapılan yazılı açıklamada, üyelerinden oluşan arama kurtarma ekibi eğitimlerinin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü tarafından uygulamalı olarak verileceği belirtildi.

ÇUTED Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Dadaşoğlu, arama Kurtarma eğitimlerinde ilk etapta genel afet bilgisi, deprem ve korunma bilinci, deprem öncesi ve sonrası alınacak tedbirler, acil durum tatbikatı, ekip bilinci, arama usulleri, enkaza giriş teknikleri, enkaz uygulamaları, yanma ve yangın çeşitleri, yangın türleri ve söndürme metodları, ekiplerin oluşumu ve görevleri, operasyon ekipleri, hareket tarzı uygulamaları ve yangına müdahale tatbikatı gibi eğitimlerin verileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Dadaşoğlu, "Bilindiği gibi gerek ülkemiz gerek bölgemiz gerekse Adana deprem kuşağı bölgesinde. Hem deprem hem de günlük yaşantımızda meydana gelebilecek olumsuzluklar karşısında işin uzmanı gelene kadar ilk müdahale edebilecek kadar üyelerimizin tecrübeli olması amacıyla ve üyelerimizin eğitimli olması için il Sivil Savunma Müdürlüğü ile böyle bir organizasyon gerçekleştireceği. İhtiyaç durumunda gerek ön cephede gerekse arka cephede sivil savunma ekipleri ile her türlü arama kurtarma yardımlarına eğitim sonunda katılabilecek seviyeye gelmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Dadaşoğlu, kursa katılan ÇUTED üyelerine katılım sertifikası da verileceğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: