Çuval davasının

Muğla'nın Bodrum ilçesinde TGB üyelerinin bir ABD askerinin başına çuval geçirmesi olayıyla ilgili davanın ilk duruşması 8 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde TGB üyelerinin bir ABD askerinin başına çuval geçirmesi olayıyla ilgili davanın ilk duruşması 8 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak.

8 Türkiye Gençlik Birliği ( TGB ) üyeleri tarafından 20 Ekim 2011 günü Bodrum'a demirleyen ABD Ordusuna ait USS Ramaage adlı gemide Astsubay olarak çalışan Salazar Munoz adlı bir ABD askerinin başına Barlar Caddesinde çuval geçirmişti. Olaydan sonra ABD askeri Türkiye Gençlik Birliği’ne dava açmıştı. Açılan davanın iddianamesi ise 8 TGB üyesinin "müştekinin başına çuval geçirmek suretiyle küçük düşürdükleri ve bu şekilde hakaret ettikleri anlaşılmakla" ifadesi dikkat çekiyor. TGB üyeleri ayrıca 'hürriyeti tahdit' (hürriyeti engelleme, sınırlama) suçundan da yargılanacaklar.

Reklam
Reklam

Türkiye Gençlik Birliği tarafından yapılan açıklamada ise emniyette ifadesinde de belirttik. Bu eylemin arkasındayız. Eğer ülkenin onuruna sahip çıkmak suçsa, eğer ülkemizin bir genelev muamelesine uğramasına karşı çıkmak suçsa, eğer şehitlerimizin hesabını bu katillerden sormak suçsa, eğer askerlerimizin başına çuval geçirenlerden hesap sormak, devletin yapamadığını yapmak suçsa, biz suçluyuz. Bu suçu, büyük bir onurla üzerimize alıyoruz. Sizin suç dediğiniz bizim için mutluluktur, gururdur, vatanseverliktir.

Türkiye Gençlik Birliği üyesi 8 kişinin davası Muğla iline bağlı Bodrum beldesinde 8 Mayıs yapılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: