Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, üniversite bünyesinde kurulan Çukurova Teknokent’in yüzde 80 olan kapasitenin yüzde 100’e ulaştığını, hatta ikinci bir Teknokent için çalışıldığını söyledi. Rektör Prof. Dr. Kibar, hedeflerinde ise 3 adet 4 bin metrekarelik kapalı alana sahip teknokent olduğunu müjdeledi.
Çukurova Medikalciler Derneği (ÇUMED) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hilmi Akşamoğlu, Başkan Yardımcısı Mahmut Polattaş, Üyeler Makbule Demir, Sadık Fidanca ve Mehmet Ali Çetin, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı ziyaret etti.
Hastanenin yeni bir yapılanma içerisinde olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar da yönetim ekibinin geldikleri ilk günden itibaren değiştiğini kaydetti. Kibar: “Şu andaki gelir-gider dengesine baktığımızda bu, hastanenin boyutuna göre ciro oldukça düşük. Yatakların etkin kullanılamadığını düşünüyoruz. Hastanenin gelirini ve cirosunu artırmaya çalışacağız.” diye konuştu.
ÖDEME TAKVİMİNİ 3-4 AYA DÜŞÜRECEĞİZ
Her hafta Cuma günleri başhekimlikle 3-4 saatlik toplantılar yaptıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Kibar, “Uzun vadeli ödeme alım maliyetlerimizi çok yükseltiyor. Ödeme takvimini 3-4 aya düşürmek istiyoruz. Etik kurallarından ödün vermeden, hastanemizin tercih edilebilirliliğini artırarak, hasta güvenliği ve üretilen hizmet kalitesini düşürmeden ciroyu artırmamız lazım. Geldiğimizde 21 gün içerisinde bütçeye gitmemiz gerekiyordu. Üniversite bütçesinde sağlık sektörü kapanmıştı. Yani, üniversite bütçesinden hastane pay alamayacak, kendi yağı ile kavrulacak görünüyordu. Öncelikle ameliyathanenin yenilenmesi lazım. Yeni bir ameliyathane yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca, Diş Hekimliği Fakültemiz bünyesinde yeni bir engelli ameliyathanesi açma girişimlerimiz var. Yaklaşık 1000 engelli hasta ameliyat için sıra bekliyor. Bu çok ciddi bir sıkıntı. Hizmet hacmini düşürmeden çözüm bulmak gerekiyor. Merkezi bütçeden, döner sermaye dışında bir kaynak gelmesini sağlamaya çalışıyoruz. Tüm bunları, 2013 yılı içerisinde projelendirip bir an önce hayata geçirmek gerekiyor.” dedi.
İHALEYE GİREN ÜRÜN İÇİN UYGUNLUK İSTENSİN
Türkiye’de sağlık sektörünün kalitesinin Avrupa ortalamasının üstünde olduğunu söyleyen ÇUMED Başkanı Akşamoğlu da gerek ithal gerek yerli medikal ürünlere üniversitenin mesafe koymasını talep etti. Başkan Akşamoğlu, “Tıbbi malzeme konusu çok kritik, suistimale açık bir sektör. Üniversitemizin belli standartlara uymayan ürünleri ayırt etmesini bekliyoruz. Hocalarımızın belli kalite özelliklerini taşımayan ürünleri reddetmekte tereddüt etmemeleri gerekir. Üniversitenin adı var. Üniversitenin kullandığı ürünleri başka yerlere satmak isteyen firmalar ‘falan üniversite bunu kullanıyor’ diyerek referans gösterebiliyor. Hocalarımızın bu anlamda hassasiyet göstermesini bekliyoruz.” diye konuştu. Medikal sektöründe faaliyet gösteren firmaların tahsilat konusunda yaşadığı sıkıntılar hakkında da bilgi veren ÇUMED Başkanı Akşamoğlu, “Tahsilat süreleri çok uzun, özellikle muhasebeleşme kısmı çok uzun sürüyor. Tahsilatın gecikmesi firmaları ciddi sıkıntılara sokuyor. Faturaların bir an önce saymanlığa teslim edilmesi konusunda yardımlarınızı bekliyoruz.” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz