ÇYDD'den "mutlu gençlik projesi"

MUĞLA (İHA) - Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği "Mutlu Gençlik Projesi" ile Marmaris, bu yıl yatılı okul öğrencilerini ağırladı.

Uşak'ın Güre İlçesi'nde okuyan yatılı 30 başarılı öğrenciyi 15'erli gruplar halinde birer haftayla ağırlayacak olan Marmaris ÇYDD, ilk grubu uğurlamadan önce öğle yemeğinde bir araya geldi. Dernek üyelerinin evlerinde hazırladıkları yemekleri tadan başarılı öğrencilere dernek üyeleri tarafından Atatürk'ü anlatan kitaplar hediye edildi. Yapılan etkinlik hakkında bilgi veren ÇYDD Marmaris Şube Başkanı İmdat Özgündüz, "ÇYDD Genel Merkezi'nin düzenlediği 'Mutlu Gençlik Projesi' her yıl yapılmaktadır. İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki ilçelerde yatılı okuyan başarılı ve maddi imkanları yetersiz öğrenciler, okul yönetimi tarafından belirlenerek, turizm beldelerinde şubemiz bulunan dernekler tarafından ağırlanmaktadır. Geçtiğimiz yıl Bodrum ÇYDD bu başarılı çocuklarımızı ağırlamıştı. Yapmış olduğumuz yazışmalar sonucunda Uşak'ın Güre İlçesi'nde yatılı okuyan çocuklarımızı bu yıl Marmaris'te ağırlayacağız. Yaşları 8 ila 15 arasında olan toplam 30 başarılı öğrenci 1'er hafta ile 15'erli gruplar halinde Marmaris'te tatil yapacak. 1 hafta boyunca Marmaris'in köylerini ve merkezinde gezdirilecek olan başarılı çocuklarımıza, sponsor olan otellerde kahvaltı ve akşam yemeği verilecek. Marmaris'in yerel yönetimlerini, müzesini ve tarihi yerlerini ziyaret edecek olan öğrencilere gezi sonunda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatan kitaplar hediye edeceğiz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İlk 15 öğrenci grubu dün memleketlerine uğurlanırken, 2. grup 1 hafta tatil yapmak için önümüzdeki günlerde Marmaris'e gelecek.