D-100 karayolu 1 haftadır trafiğe kapalı

TOKAT (İHA) - Tokat'ın Reşadiye İlçesi D-100 Karayolu'nun 22. kilometresinde meydana gelen heyelan sebebiyle yaklaşık 1 haftadır trafiğe kapanan yolu açma çalışmaları devam ediyor.

Uluslararası Karayolu'nda meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanırken, araç sürücüleri saatlerce yolda beklemek zorunda kalıyor. 23 Haziran 2006 tarihinde meydana gelen heyelanın ardından kapanan D-100 Karayolu'nda çalışmalar Karayolları ekiplerince devam ediyor. Sağanak yağmur nedeniyle güçlükle yapılan çalışmaların bir kaç gün daha sürmesi bekleniyor. Güç şartlarda heyelan meydana gelen bölgenin tepesinde 6 dozerle yapılan çalışmada, heyelanlı bölge temizlenmeye çalışılıyor. Bu arada Darıderesi Köyü mevkiinde bulunan stabilize yoldan otomobillere tek yönlü olarak yol geçit veriliyor. Jandarma kontrolünde trafik akışı sağlanırken, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda vatandaşlar araçlarının yoldan çıkmaması mücadele veriyor. Oldukça dik ve engebeli olan stabilize yolda trafiğin tıkanması ise yolda uzun araç kuyrukları oluşturuyor. Zor günler geçirdiklerini ifade eden minibüs şoförleri, çalışmanın hızlandırılmasını bekliyor. Vatandaşlar ise, bir an önce çalışmaların bitirilerek yolun açılmasını talep etti.

Reklam
Reklam

Öte yandan, hafif yükü olan ağır tonajlı araçlar, Niksar-Başçiftlik ilçeleriyle Bozcalı Beldesi üzerindeki tek şeritli yoldan geçerek, Reşadiye İlçesi'nden Erzincan yoluna devam ediyor. Bazı araç ve otobüsler Amasya, Tokat ve Sivas, Suşehir-Zara güzergahını takip ederek, Erzincan istikametine geçiyor.