D. Kiev Avrupa kupalarına 41 kez katıldı

Fenerbahçe'nin, Faroe Adaları'ndan B36 Torshavn'ı elemesi durumunda, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki muhtemel rakiplerinden Dinamo Kiev, Avrupa'nın tecrübeli takımlarından biri özelliğini taşıyor.

Ukrayna takımı, bugüne dek Avrupa kupalarına 41 kez katılırken, toplam 230 karşılaşma yaptı. Bu karşılaşmalarda, 110'unu kazanan Dinamo Kiev, ayrıca 50 beraberlik ve 70 de yenilgi aldı.

Dinamo Kiev, 1974-75 ve 1985-86 sezonlarında olmak üzere iki kez UEFA kupasını müzesine götürürken, 1975 yılında da Süper kupayı kazanma başarısı gösterdi.

Reklam
Reklam

Geçmişi başarılarla dolu Ukrayna takımı, tarihi boyunca 22 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Teknik direktörlüğünü Anatoly Demyanenko'nun yaptığı Dinamo Kiev, geçen sezonu, teknik direktör Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk'in ardından ligi averajla 2. sırada bitirdi.

Dinamo Kiev, bu sezon Şampiyonlar Ligi mücadelesine 2. ön eleme turundan başladı ve Letonya'nın Metalurgs Donetsk takımını deplasmanda4-1 yenerek tur için büyük avantaj sağladı.

Dinamo Kiev, Avrupa kupalarında daha önce 5 kez Türk takımlarıyla eşleşti.

Fenerbahçe'nin 3. ön eleme turundaki olası rakiplerinden Letonya'nın Liepajas Metalurgs takımı ise yerli ağırlıklı kadrosuyla mücadele ediyor.

Teknik direktörlüğünü Benjaminas Zelkevicius'un yaptığı Letonya ekibini kadrosunda, 2 Rus ve 5 Litvanyalı oyuncu bulunuyor.

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunun ilk maçında kendi sahasında Dinamo Kiev'e 4-1 mağlup olarak turu zora sokan Letonya ekibi, Avrupa kupalarında ise bugüne dek 10 kez mücadele etti. Kupalarda 33 karşılaşma yapan Liepajas Metalurgs, 11 galibiyet, 7 beraberlik ve 15 mağlubiyet elde etti.

Reklam
Reklam

Geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda mücadele etme hakkı kazanan Letonya ekibi, yeni sezonda yaptığı 14 maçta 26 puan topladı ve maç eksiği ile 3. sırada yer aldı.