Dabb'ın 1. Yıldönümü Kutlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Macit Özcan, Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği'ne (DABB) sahip çıkılması gerektiğini...

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Macit Özcan, Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği'ne (DABB) sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, "Büyükşehir olarak çözemediğimiz ancak kurmuş olduğumuz DABB bünyesinde çözülebilecek birçok proje var" dedi.

DABB'ıh kuruluşunun 1. yıldönümü kutlandı. Kutlamaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, birliğe üye diğer belediye başkanları, meclis üyeleri ve bürokratlar katıldı.

Kutlamanın açılış konuşmasını yapan DABB Müdürü Ali Ekber Asker, birliğin Bakanlar Kurulu kararı ile 1 yıl önce 6 üye belediye ile kurulduğunu ve şu an üye sayısının 11 belediyeye ulaştığını belirtti. Asker, yerel yönetimler için yerel yönetimler akademisi kurduklarını ve bu akademinin şu an çalışmalarına devam ettiğini ifade etti. Kurulan web sayfası ile belediyecilik anlamında her bilgiye ulaşılabileceğini kaydeden Asker, Türkiye Belediyeler Birliği ile anlaşma yaptıklarını ve ortak proje üretmeye başladıklarını belirtti. Asker, “DABB’ın birlik aidatları dışında hiçbir geliri yoktur ve bu gelirler de zaten giderlerimizin ancak yüzde 20’sini karşılamaktadır. DABB'in gelirleri dışındaki gelirlerini arttırma yönünde eğitim seminerleri düzenlemektedir çünkü bizim belediyeler gibi ne iller bankasından ne de başka bir kamu kuruluşundan gelen düzenli bir gelir bulunmamaktadır. DABB’ın kurulmasında ve bugünlere gelmesinde emeği olan başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Macit Özcan olmak üzere, birlik üyesi belediye başkanları, meclis üyeleri, bürokratları ve DABB çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise “Büyükşehir Belediyesi olarak çözemediğimiz ancak kurmuş olduğumuz DABB bünyesinde çözülebilecek birçok proje var. Bu projelerin çoğunluğunu eğitim projeleri oluşturmaktadır. Örneğin birlik bünyesinde yeni başlatılan 5 yabancı dil eğitim kursuna birçok gencimiz iştirak etmiş durumda. Bu kurslar karşılığında alınan çok cüzi ücretlerle de, birlikte çalışan personelin maaşları karşılanmaktadır” diye konuştu.

DABB sunduğu bir projenin Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildiğini ve 300 bin TL'lik bir yardım yapıldığını kaydeden Özcan, “Bu parayla dört adet otobüsümüzün içini donatarak mahallelere gönderdik ve çocuklarımızın eğitim hizmetine sunduk. Birliğin özellikle yurt dışında düzenlediği eğitim seminerlerine bazı basın mensupları eleştirel yaklaşımda bulundu. Ancak bu seminerlere biz basından da arkadaşlarımızı götürerek bu projeleri hep birlikte hayata geçirme amacı taşıdık. Kısacası birlik kendi yağı ile kavrularak kısa zamanda birçok önemli projeyi hayata geçirmiştir. Bu bağlamda birliğin hayata geçmesinde emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz