Daday’a “meteoroloji Gözlem İstasyonu” Kuruluyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kurulması planlanan Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu incelemeleri Daday’da başladı.Samsun’dan gelen heyet...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kurulması planlanan Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu incelemeleri Daday’da başladı.

Samsun’dan gelen heyet öncelikle ilçede kurulması ön görülen yerleri inceledi. İlk olarak Daday’da Su Deposunun bulunduğu Görük Köyü yolundaki GSM vericilerinin olduğu arsaya baktılar. Burada incelemelerde bulunan Karadeniz Meteoroloji Müdür Yardımcısı Mehmet İmrenk ve Kastamonu Meteoroloji Müdürü Engin Eryiğit, daha sonra Prof. Dr Fahri Ecevit Yatılı İlkokuluna ve Daday Çok Programlı Lisesinin bulunduğu araziyi gezdi. Yaptıkları incelemeler sonucu Prof. Dr Fahri Ecevit Yatılı İlkokulunun bulunduğu arsayı beğenen yetkililer, burada hazırladıkları raporları merkeze götürmek üzere ilçeden ayrıldı. Kurulacak olan İstasyon sıcaklık, soğukluk, nem, rüzgar basınç gibi bir çok konularda ölçüm yapıp genel merkeze bildirecek.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Zafer Sağ, kurulacak olan meteoroloji gözlem istasyonu Dadayla ilgili meteorolojik bilgilerinin daha net ve hızlı bir şekilde alınacağını belirterek, bu şekilde Daday’ın hava tahminlerinin daha sağlıklı yapılabileceğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: