Daday’da Hbö-ööt Toplantısı

Hayat Boyu Öğrenme Önceki Öğrenmelerin Tanınması toplantısı Daday’da yapıldı.Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme (HBÖ)...

Hayat Boyu Öğrenme Önceki Öğrenmelerin Tanınması toplantısı Daday’da yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme (HBÖ) Genel Müdürlüğü’nce yürütülen ve Avrupa Birliği’nin mali katkıda bulunduğu Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Önceki Öğrenmelerin Tanınması (ÖÖT) Bölgesel Bilgilendirme Toplantısı, Daday’da gerçekleştirildi.

Kastamonu’nun yanı sıra Çankırı ve Sinop gibi illerden davet edilen, başta Valilikler ve Milli Eğitim Müdürlükleri ile bunlara bağlı kurum ve kuruluşların yöneticileri ve eğitimciler olmak üzere, belediyeler, üniversiteler, TÜİK, İŞKUR, Kalkınma Ajansı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları ve sendikaların temsilcilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grubun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıyı HBÖ Proje Kayseri Bölge Müdürü Vehbi Özyurt yönetti.

Reklam
Reklam

Toplantıda ilk olarak eğitim uzmanı Ömer Sesveren tarafından Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi ve Önceki Öğrenmelerin Tanınması (ÖÖT) çerçevesinde yürütülen çalışmalar hakkında genel bilgiler verildi. Daha sonra kürsüye gelen Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, konuşmasında Hayat Boyu Öğrenme (HBÖ) Genel Müdürlüğü’nün ve Halk Eğitim Merkezlerinin yürüttüğü çalışmaların önemine vurgu yaptı. HBÖ Genel Müdürlüğü’nün ülkemizde tüm vatandaşların yeniden öğrenme duygusunu geliştirmeye çalıştığını söyleyen Aksoy, “Eğer biz AB’ye aday bir ülke isek ve AB’ye girmek istiyor isek, oradaki bir kısım altyapıları da şimdiden ülkemize kazandırmak zorundayız. Bunların başında da belgelendirme geliyor, ustalık belgeleri ve kalfalık belgeleri gibi. Bunların sağlam zeminler üzerine oturtulması ve bu konuda sağlam kanaatin oluşması gerekiyor” dedi. Halk Eğitim Merkezlerinin HBÖ konusundaki başarılı çalışmalarına da değinen Aksoy, “Dün belki hayal edilmesi bile mümkün olmayan hususlar, sizlerin gayretiyle ve çalışmalarıyla bugün bir gerçeğe dönüştü” dedi.

Reklam
Reklam

Toplantının devamında Proje Uzmanı Ramazan Baştürk, ÖÖT hedefleri ve amaçları doğrultusunda bazı meslek grupları üzerinde yapılan pilot uygulamalar hakkında sunum yaptı. Toplantı, soru-cevap ve tartışma bölümlerinin ardından sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz