Dağ Bisikleti’nde Türk takımı Balkan şampiyonu oldu

Türk Milli Dağ Bisikleti Takımı’ndan Bilal Akgül “Elit Erkek”, Yusuf Çabık “Genç Erkek”, Abdulsamet Kıv...

Türk Milli Dağ Bisikleti Takımı’ndan Bilal Akgül “Elit Erkek”, Yusuf Çabık “Genç Erkek”, Abdulsamet Kıv “Yıldız Erkek U15” kategorilerinde şampiyon oldu.
“Yıldız Erkek U15” kategorisinde Mustafa Köklü ikinci, Emre Çeviker üçüncü oldu. “U23” kategorisinde Bayram Eroğlu üçüncü olurken, “17 Yaş Altı”nda Ayşe Çakır ikinci, Mesude Şenol üçüncü oldu. “Elit Bayan” kategorisinde Esra Kürkçü ikinci, Semra Yetiş de üçüncü oldu.
Türk Milli Dağ Bisikleti Takımı, 18 Eylül’de Sırbistan’ın Novi Pazar kentinde düzenlenen Salcano Balkan Dağ Bisikleti Şampiyonası’nda, takım olarak şampiyon oldu.
Balkan Dağ Bisikleti Şampiyonu’nda Türkiye; Sırbistan, Romanya, Bosna Hersek, Karadağ, Kıbrıs Rum Kesimi, Bulgaristan ve Makedonya Milli Takımları ile mücadele etti. Salcano Balkan Dağ Bisikleti Şampiyonası’nda Türkiye 31 puan ile şampiyon olma başarısını gösterdi. Ev sahibi Sırbistan 27 puanla ikinci, Romanya 6 puanla üçüncü oldu.
Türk Milli Dağ Bisikleti Takımı’ndan Bilal Akgül “Elit Erkek”, Yusuf Çabık “Genç Erkek”, Abdulsamet Kıv “Yıldız Erkek U15” kategorilerinde şampiyon oldu. “Yıldız Erkek U15” kategorisinde Mustafa Köklü ikinci, Emre Çevikel üçüncü oldu. “U23” kategorisinde Bayram Eroğlu üçüncü olurken, “17 Yaş Altı”nda Ayşe Çakır ikinci, Mesude Şenol üçüncü oldu.
“Elit Bayan” kategorisinde son tura önde giren Esra Kürkçü, Sırp bisikletçi ile başa baş mücadelesini son anda kaybederek ikinci oldu. Semra Yetiş de Esra Kürkçü’nün hemen ardından üçüncü oldu.
Türk Milli Dağ Bisikleti Takımı Salcano Balkan Dağ Bisikleti Şampiyonası’na “Elit Erkek”, “Elit Bayan”, “Genç Erkek” (17-18 yaş), “Yıldız Erkek” (15-16 yaş), “Yıldız Erkek U15” (13-14 yaş) ve “Yıldız Kız “(15-16 yaş) kategorilerinde 15 sporcuyla katıldı.
Salcano Bisiklet’in Türkiye’deki başarısından sonra Balkanlar da yayılma politikası ile sponsor olduğu Balkan Dağ Bisikleti Şampiyonası, bugüne kadar düzenlenen en iyi organizasyon olarak değerlendirildi ve Salcano’nun sponsorluğu takdir edildi. Şampiyonayı izleyen Novi Pazarlılar, Şampiyon Türk Milli Dağ Bisikleti Takımı’na büyük sevgi gösterdiler.
Balkan Şampiyonu Türk Milli Dağ Bisikleti Takımı bugün Türkiye’ye dönecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz