Dağ Yöresinde Kirazın Kilosunun 1 TL'ye Düşmesi Çiftçileri Zor Durumda Bıraktı

Bursa’nın Keles ilçesine bağlı köylerde, geçen sene fiyatı 4-5 TL olan kirazın bu sene 1...

Bursa’nın Keles ilçesine bağlı köylerde, geçen sene fiyatı 4-5 TL olan kirazın bu sene 1 TL'den alıcı bulması yetiştiricileri zor durumda bıraktı.

Yörede, Kozacı Vadisi başta olmak üzere Keles'e bağlı köylerin genelinde kirazla geçimini sağlayan çiftçiler şikayetçi. Her yıl çektikleri sıkıntıların aynı olduğunu ifade eden çiftçiler, çalışan işçinin parasını dahi ödeyemediklerini söylediler. Çiftçiler, şunları ifade ettiler: "Bizleri buralarda tüccarlaralar baş başa bırakıyorlar, kim ne tutturabilirse, gariban köylülerimiz var, bizlere, senin kirazın 1 TL diyorlar, ister ver ister verme diyorlar, köylüler de çürümesin diye mecburi veriyorlar. Yetkililere sesleniyorum; pazarda daha kilosu 3 TL'ye satılan kiraz neden köylü çitçilerden 1 TL'ye alınıyor. Kredi çeken çiftçiler var, kiraz vadeli, nasıl ödeyecekler. Başbakanımıza ve yetkililere sesleniyoruz, böyle giderse çiftçiler kiraz ağaçlarını keser, köylerde göç çoğalır. Bir an önce bu işe bir çare bulunması gerekiyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: