DAGC Başkanı Özsoy: "Medya İşçileri Sendikası'nın Kurulmasıbasın Çalışanlarının Ekonomik Haklarının Artırılması Ve Sosyalgüvencelerini Kazanmaları Açısından Önemli Bir Yere Sahip"

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Medya İşçileri Sendikası'nın kurulmasının basın çalışanlarının ekonomik haklarının artırılması ve sosyal

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Medya İşçileri Sendikası'nın kurulmasının basın çalışanlarının ekonomik haklarının artırılması ve sosyal güvencelerinin kazanmaları açısından önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Özsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Medya İşçileri Sendikası'nın basın dünyasında önemli bir yere sahip olacağına inandığını ifade etti.

Sendikaların meslek mensuplarının örgütlü çalışarak, çalışma koşullarını iyileştirilmesine yönelik hizmet vermesi gerektiğini belirten Özsoy, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Medya İşçileri Sendikası'nın kurulması basın çalışanlarının ekonomik haklarının artırılması ve sosyal güvencelerini kazanmaları açısından önemli bir yere sahip. Kurulan sendikanın mevcut medya örgütlenmelerini parçalamadan, basın çalışanlarının ekonomik standartlarını geliştireceğine inanıyoruz. Basın çalışanları birçok kurumda sosyal güvenceden yoksun çalışıyor. Özellikle doğuda bu alanda önemli eksiklikler var. Medya İş'in bu konulara yoğunlaşarak, fikir işçilerinin sorunlarına çözüm üreteceğine inanıyoruz."

Özsoy, basın sektörüne 'sarı sendikacılık' ve 'sendika ağalığı' gibi kavramların yakışmadığını belirterek, kurulan sendikanın diğer sendikalara örnek teşkil edeceğine inandıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz