DAGC'den bayrağa saygısızlığa kınama

ERZURUM (İHA) - Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Yönetim Kurulu, yayınladığı bildiriyle bazı illerdeki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağına yönelik saygısızlığı kınadı.

Bildiride, Nevruz'un her yıl 21 Mart tarihinde Türkiye'de ve Türk dünyasında büyük bir coşkuyla kutlanan, Türklerin Ergenekon'dan çıkışını ve baharın gelişini müjdeleyen milli bir bayram olduğu hatırlatıldı. Bildiride daha sonra şu görüşlere yer verildi:

"Bilindiği gibi bayramlar, milli birlikteliği, beraberliği, sevgiyi, hoşgörüyü simgeler. Bayramlarda insanlar daha bir sevecen, daha bir hoşgörülü olurlar. Bu yıl da, her yıl olduğu gibi 21 Mart tarihinde yurt içinde ve yurtdışında Nevruz etkinlikleri ve coşkusu yaşandı. Ancak, 20 Mart tarihinde Mersin ilimizdeki Nevruz coşkusuna gölge düşürüldü. Kime ve neye hizmet ettikleri belli olmayan kişi ve gruplar, bölücü örgüt bayrakları açıp, Türk devletinin simgesi kutsal bayrağımıza el uzatma gafletinde bulundular. Bayrağımıza bu saygısızlığı yapma cüretini gösterenleri şiddet ve nefretle kınıyoruz. Rengini kanımızdan alan şanlı bayrağımıza el uzatanlar şunu bilmelidir ki, onun bedeli binlerce şehit kanıdır."

Reklam
Reklam