Dagc’den Kaymakam Atasoy’a Tepki

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC), İHA Muhabiri Fatih Düzavcı’nın yaptığı bir haber sonrası Narman Kaymakamı...

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC), İHA Muhabiri Fatih Düzavcı’nın yaptığı bir haber sonrası Narman Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy’un talimatıyla polis marifetiyle kaymakamlığa götürülmesine sert tepki gösterdi.

DAGC tarafından yapılan yazılı açıklamada, “28.02.2013 günü Erzurum’un Narman ilçesinde İHA Muhabiri Fatih Düzavcı, yaptığı bir haberden ötürü İlçe Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy tarafından hoş olmayan davranışlara muhatap olmuştur. Muhabir arkadaşımız ve İHA Bölge Müdürlüğü'nden edindiğimiz bilgiye göre ajans muhabiri, 40 öğrencinin yedikleri yemekten zehirlenmeleriyle ilgili haberini yaptıktan sonra Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy’dan bilgi almak istemiş, ancak Kaymakam Atasoy olayın doğru olmadığını, öğrencilerin yaşadığı durumun psikolojik olduğunu, konunun büyütülmemesi ve basit bir olay olduğunu belirterek servis edilmemesini istemiştir. İlk haberin servis edilmesinin ardından kendisinin hasta çocukları ziyaret etmesiyle ilgili haber ve fotoğrafın yayınlanıp, öğrencilerin durumlarının iyi olduğu ve olayla ilgili soruşturma açıldığının bildirilmesine rağmen muhabir arkadaşımız kendisine ulaşılamadığı gerekçesiyle ilçede polis ekipleri marifetiyle aranıp, kaymakamlığa götürülmüştür. Kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getiren muhabirimize kaymakamın tepki göstermek yerine, konuyla ilgili gelişmeleri birinci elden vermesi ve kamuoyunun bilgilenmesini sağlaması gerekirdi. İhlas Haber Ajansı Muhabiri Fatih Düzavcı’nın yaptığı bir haber sonrasında polis nezaretinde kaymakamlığa götürülmesini asla kabul etmiyoruz. Bir meslek örgütü olarak, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy’un takındığı bu tutumu tasvip etmediğimizi, kamu görevlilerinin yine bir kamu görevi üstlenen ve zor şartlarda görev yapan basın mensuplarına bu görevlerinde yardımcı olmalarının doğru ve sağlıklı bilgilenme açısından önemli olduğunu hatırlatır, yaşananlardan üzüntü duyduğumuzu ve bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ederiz” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz