Dağcılardan "Cumhuriyet" Tırmanışı

KAYSERİ (AA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin çeşitli ilerinden dağcıların katılımıyla Erciyes Dağı'na ''Cumhuriyet Zirve Tırmanışı'' yapılacak.

KAYSERİ - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin çeşitli ilerinden dağcıların katılımıyla Erciyes Dağı'na "Cumhuriyet Zirve Tırmanışı" yapılacak. Kayseri Dağcılık İl Temsilciliğinin düzenlediği ulusal nitelikteki tırmanış için, Türkiye'nin 13 ilinden kente gelen yaklaşık 40 dağcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde buluştu. Dağcılar daha sonra tırmanış için Erciyes Dağı'na hareket eti. Dağcılık İl Temsilcisi İsmail Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet Zirve Tırmanışı"nı bu yıl 16. kez gerçekleştireceklerini söyledi. Tırmanış için tüm hazırlıkların tamamlandığını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti: "Bugün Erciyes'teki Dağ Evi'nden tırmanışa başlayıp, Çoban İni mevkisinde kamp kuracağız. Yarın sabah saat 04.00'te de zirve tırmanışımıza başlayacağız. Zirveye ulaşmamız saat 10.00 civarında olacak. Tırmanışa katılan dağcılarla birlikte, Erciyes'in zirvesinde saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşımızı okuyacağız. Ardından zirvedeki defteri imzalayıp, geri döneceğiz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: