Dağdelen; “100 Köpeği Dalaman Merkeze Bırakılacağım”

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Muğla Temsilcisi Türkan Dağdelen, Dalaman Belediyesi'nin ciddiyetsiz tutumunun devam etmesi halinde...

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Muğla Temsilcisi Türkan Dağdelen, Dalaman Belediyesi'nin ciddiyetsiz tutumunun devam etmesi halinde 100 köpeği şehir merkezine bırakacağını iddia etti.

Türkan Dağdelen yaptığı açıklamada, Dalaman Dalaman Atakent-Bülüşlü mevkiindeki Barınak’ın bugüne kadar geçen sürecini anlattı. Barınak için Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz Belediyelerinin protokol imzaladığını belirten Türkan Dağdelen, “Bu protokole göre, Ortaca iki personel, Köyceğiz yem, Dalaman ise tam gün veteriner, bir personel ve haftanın üç günü yiyecek sağlayacak. İlaç ve sarf malzemeler ise üç belediye arasında paylaşılacak. Ayrıca Dalaman belediyesi kulübe, yemek ve su kapları, ısıtma, elektrik, su, ameliyathane, karentina kısaca bir bakım evinde bulunması gereken tüm demirbaşları Köyceğiz ve Ortaca Belediyelerinin kullanımına sunacaktı.

Reklam
Reklam

Ama öyle olmadı, Ağustos 2011’de işe başlaması gereken veteriner ancak Ocak 2012 de işe başladı. Duyduğumuza göre Mayıs 2012 de istifa etmiş. İstifa etmesi bizim için bir kayıp olmadı çünkü beş ay içinde Bakım evine beş hafta bile gelmedi.

Sekiz on ay boyunca ‘Ben burada görevlendirilmeden yatıyordum’ diyen, gözünü kırpmadan yalan beyan veren, her an iftiraya hazır olan, hayvanlara şiddet uygulayan bakıcı personelinizi uzun yalvarışlarımızdan sonra HAYTAP yardımcısı Nesrin Çıtırık ve Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’in araya girmesi ile ancak değiştirildi.

Defalarca ikaz etmemize rağmen Dalaman belediyesinde çalışan zabıta C.A cins köpekler konusunda merdiven altı üretim yaptı, haksız kazanç sağladı ve buna diğer veteriner göz yumdu. Bakım evine gelip görevini yapmak yerine, zabıtanın merdiven altı üretimi olan köpeklerin bakımı yaptı” dedi.

BAŞKANLAR KONUSUNDA KAŞARLIYIM

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz’a seslenen Türkan Dağdelen, “Sayın başkana soruyorum, Bakım evine bugüne kadar kaç para yatırım yaptınız? Bana 250 bin lira dediniz, bazı şahıslara 70 dediniz, bazılarına 50 dediniz. Bence karar vermenin zamanı gelmedi mi? Kaç lira harcadınız? Başkan sürekli Bakım Evi’nin onlara ait olduğunu, tahsisini aldıklarını beyan ediyor. Bedelini karşıladılar ve 6000 metre kare yerin tahsisini 5199 sayılı yasaya göre tam teşekküllü rehabilite merkezi kurmak için ormandan alındı. Buna bir itirazımız yok. Ama sorun o ki: tahsisli alan hayvanların güvenliği için rehabilite merkezi kurmaya uygun değil. Bir yanı yamaç, bir yanı dere yatağı. Tarafımızdan uzun süre önce çekilen tel örgüleri de sökersen bir kaç yaşlı çam ağacından başka üstünde hiç bir şey de yok” dedi.

Reklam
Reklam

Sedat Yılmaz’ın daha önce Basın’a verdiği açıklamalara da atıfta bulunan Türkan Dağdelen, “Başkanın beyanlarındaki ‘Türkan hanım tam yetki istiyor’ cümlesine gelince, HAYDOS bakım evinde yetki dünde bendeydi, bugünde bende, yarında bende olacak. Yetkiyi, denetimi, gözetimi henüz kimseye vermedik. Dalaman Belediyesi’ne hiç vermeyiz. Belki yasalara ve mantığa uygun davranmayı tercih eden Ortaca Belediyesi’ne olabilir. Çünkü Ortaca Belediyesi ‘Bağcıyı döğmek yerine üzüm yemeyi’ tercih ediyor.

Bakım evi kurmak marifet değildir. Önemli olan orayı işletmek, hayvanların refahını sağlamaktır. Dalaman belediyesinin tutarsız ve ciddiyetsiz çalışmalarına HAYDOS bakım evindeki garibanları bırakırsam memlekette 7-8 şiddetinde deprem olur, yerli yabancı hayvan severler STK ve hayvan haklarını koruma örgütleri beni afaroz ederler.

Belediye başkanları konusuna gelince; Bayağı kaşarlıyım.

Sayın Sedat Yılmaz’ın başkanlığından önce başlayan altı yıllık süreç boyunca, ‘Türkan hanım biz ite bite para harcamayız’, ‘Dalamanın kralı benim haberim olmadan Atakent/ Bülüşlüde bir çivi bile çakamazsın’ diyen başkanı da gördüm. 2009 seçimleri öncesi oy kaygısı ve reklam için alel acele bir bakım evi kurup, içine tarafımdan kısırlaştırılıp, periyotik olarak beslenmeleri yapılan köpekleri toplayıp bakım evi denen beton ahıra tıkan başkanı da gördük. Köpekleri toplayıp dağlara, başka ilçe sınırlarına atan başkanları da gördüm, yaşadım. Ben sabırlı bir insanım. Ben beklerim.. Aklın yolu birdir. Bir gün Dalaman ilçesi de aynı doğru mecrada yol alacaktır.

Reklam
Reklam

Basın kuruluşlarına gereksiz, asılsız, kaynağı belli olmayan absürd açıklamaları yapmak ve bindiği dalı kesmek yerine bugüne kadar yaptığı ne kadar icraat varsa masaya dökelim. Herhangi bir radyo, TV yada basın önünde canlı olarak. Sayın Dalaman Belediye başkanı Sedat Yılmaz’a STK ve gönüllü olarak "Hodri Meydan" diyoruz ve görevlerini yapmaları, yasaları yerine getirmeleri için mücadele edeceğiz” dedi.

100 KÖPEĞİ DALAMAN MERKEZE BIRAKIRIM

Dağdelen; sözlerini şöyle tamamladı: “Sayın Başkandan doğu rakamlar olmak üzere açık ve net aşağıdaki sorularımıza cevap vermesini talep ediyoruz. Bugüne kadar tam olarak HAYDOS bakım evine kaç lira harcadınız? Ben saat 10.00-11.00 de gelir bir kaç köpek kısırlaştırıp 13.00-14.00 de giderim diyen veterinerin kötü ve hijenik çalışmaması sonucu bir çok köpeğin Gökova Hayvan Hastanesinde tekrar ameliyat edilmesi ve tedavi masrafları konusunda bir bilginiz var mı? Artık pes dedirten, devlet kurumuna yakışmayan tutarsız, ciddiyetsiz tutumunuz ve çalışmaların devam ederse ,çok yakında ilk 100 köpeğin Dalaman merkeze bırakılacağını, yavaş yavaş HAYDOS bakım evinin boşaltılıp yıkılacağını biliyor musunuz?"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: