Dağılan Bursa'yı toparlayacağım

Delegelerin desteğini alarak Gürhan Akdoğan, kongre sürecinde dağılan CHP Bursa örgütünü toparlayacağını söyledi.

CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, partisinin Bursa'da yapılan ve gergin geçen kongresini Bursadabugun.com'a değerlendirdi.

"Gerçekten arzu ettiğimiz bir kongreydi, öyle de oldu" diye Akdoğan, "Aslında 5 adayla yola çıkılmıştı. Sonra 3 adaya düştü. Sonra kongre salonunda iki adayla gerçekleşti. Aslında biz çok daha önde başladığımızı düşünüyorduk. Ancak kongre salonunda dengeler değişti. Bazı yaklaşımlar oldu, ama demokratik geçen bir kongre oldu" dedi.

KONGREYE LEKE DÜŞÜRDÜ

CHP'nin Bursa'da ve Türkiye'de ciddi bir muhalefet yapabilmesi için nitelikli geniş bir kadroyla yola çıktıklarını hatırlatan Gürhan Akdoğan, "Bu kadroyla dün yaptıklarımızın daha iyisin mi yapacağımızı iddia ediyoruz. Kongrede çok münferit aklın almayacağı şekilde bir arkadaşın geçmiş dönem milletvekilimize tacizde bulunmadı çok üzüntü verici. Yani kongreyle de ilgisi yok. Kongre ortamındaki gerginlikle de ilgisi yok ama bu Türkiye gündemine oturan bir durum oldu. Bu beni cidden rahatsız etti. Şiddetin her türlüsüne hayır dediği ortamda böyle bir şiddet gösterisi hiç hoş olmadı. Canımızı sıkan ve kongrede de bir leke olarak kalan bir durumdur. Bunu kınıyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İLÇE KADROLARIYLA YOLA DEVAM

Çok sağlıklı bir yapıyla önümüzdeki 6-7 aylık olağan kongre sürecinde bunu en iyi şekilde Bursa'da götüreceklerinin altını çizen Başkan Akdoğan, şunları kaydetti:

"Bursa kamuoyu dün yaptıklarımızı nasıl izliyorsa, bugün yaptıklarımızı da öyle izlemeye devam edecek. Ben başından beri söylüyorum. Bu kadrolarla bugüne geldim. Bir ara verdik. Bir tatil dönemi oldu bizim için. Kısa süreli yeniden aynı kadrolarla devam edeceğiz. Boş olan yerler varsa o alanları da dolduracağız. Bunlarda bir değişim, değişiklik söz konusu değil. Bu arkadaşlarla beraber ne yaptıysak birlikte yaptık. Bunlarla birlikte yürüdük. Kongre dünde kaldı, bugüne dair hiçbir şey düşünmüyorum. Herkes işini yapacak. İl başkanı il başkanlığını, belediye başkanı belediye başkanlığı, meclis üyesi meclis üyeliğini yapacak. Herkes işini yaparsa bir sorun olmaz."

BURSA'DA KARŞI ÇIKMAK DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ

Mevcut milletvekilleri ve partinin üst düzey yöneticileriyle uyum içinde çalışacaklarını dile getiren Gürhan Akdoğan, "Bunu herkesin dikkat etmesi lazım. Kongre geride kaldı. Bu süreçte dağınık görüntü veren CHP'yi toparlayacağım. Yeni görevim bu. Gerçekten dağıldı, çok örselendi. Bu kongre süreci iyi yönetilemedi, süreç kendini yönetmedi. Kimseyi hedefleyerek bunu söylemiyorum. Sürecin kendisi iyi gitmedi. Dolayısıyla bu dağınıklığı ortadan kaldıracak ilçe başkanlarıyla belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleriyle beraber bir bütünlüğü sağlayacağım. Daha önce olduğu gibi. Bundan sonra CHP Bursa'da gerçekten bilimsel temelli yaklaşımlarla Üniversiteleri, meslek odalarını da dikkate alan yaklaşımlarla ciddi bir muhalefet noktası olacak. Bu muhalefet sadece karşı çıkan değil, çözüm önerileri üreten bir muhalefet olacak. Bursa'da böyle bir boşluk var. Bunu yapacağımı biliyorum. Arkadaşlarımızda bu konuda çok etkili. Yeni yapılandırdığımız yönetim kurulu örgütle daha iç içe olacak bir yapıya haiz. Yeni arkadaşlarımız var, nerdeyse yönetimin yüzde 50'si değişti" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

video www.bursadabugun.com/haber/siyaset/43297-gurhan-akdogan-dagilan-bursa-yi-toparlayacagim-ozel-haber.html

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz