Dağlar Kızı Reyhan'dan Büyük Bağış

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve Dağlar Kızı Reyhan şarkısı ile bir dönem Türkiye’nin en ünlü...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve Dağlar Kızı Reyhan şarkısı ile bir dönem Türkiye’nin en ünlü şarkıcılarından olan Zaliha Özgen tüm mal varlığını kız yurdu yapımı için bağışladı.

Türkiye’de 70’li yıllarda Dağlar Kızı Reyhan şarkısı ile fırtına gibi esen Zaliha sahip olduğu mal varlığını Bodrum Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine bağışlayacağını söyledi. Sanatçı yaklaşık 4 milyon TL civarındaki mal varlığını Bodrum Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışladı. Bu bağışla birlikte Bodrum’un Turgutreis beldesinde 250 yataklı Kız Öğrenci Yurdu yapılacak.

Reklam
Reklam

Dağlar Kızı Reyhan şarkısıyla ünlenen, uzun süredir Bodrum’un Bitez beldesinde yaşayan 70 yaşındaki Sanatçı Zeliha Özgen, Turgutreis’teki 5 dönümlük arazisini, Bitez’deki apart oteli, Bodrum'daki villalarını ÇYDD’ye bağışladı. Bu bağışlarla Turgutreis’te 5 dönümlük arazi üzerine 40 odalı 250 yataklı Kız Öğrenci Yurdu inşa edilmesi planlanıyor.

Yapımına önümüzdeki yıl başlanacak olan öğrenci yurdunun inşaat masraflarını sanatçı karşılayacak. Sanatçının tek isteği gelecekte Atatürk’ün izinde başarılı öğrencilerin yetişmesi. Ayrıca arsanın imar durumuna göre yurt daha büyük inşa edilebilecek. Kız yurdu sayesinde il dışından gelen kız öğrenciler Bodrum'daki liselerde eğitim görebilecek.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özgen, bütün varlığını Çağdaş Yaşamı Destekleme Dernegine bağışladığını belirterek şöyle konuştu: “Paylaşmayı bilen bir insanım. Bir şeylerimi paylaşmam gerektiğini hissettim bulunduğum yere hizmet ettim. Çocukların okuyabilmesi için barınabileceği yere ihtiyaçları var. Barınabileceği yer ne hiç kimsenin oteli ne de yeri olabiliyor. Çemberlitaş Kız Talebe Yurdu gibi disiplinli kızları koruyabilecek bir yurt ihtiyacı olduğunu gördüm. Benim varlığımın paralarıyla bu yurdun yapılabileceğini anladım. Bendeki paranın buna yetebileceğini söylediler bende girişime başlıyorum. El birliği ile sermaye benden emek onlardan başaracağız ve buradaki çocukların liseyi okuyabilmeleri için bir yola çıktık ve bunu yapacağız. Turgutreis ile Bodrum arasında Gürece'deki arsaya yapacağız, 5 dönümlük yer. Çocukları bir araya toplayacağız. 40 oda belki 50 oda imar yükselirse 250 çocuk kadar imkan olacak. Madem param var ben niye buradaki çocuklara yatırmayayım. Hlal olsun Atatürk çocuklarına. Herşeyin öncüsü olduğum gibi bununda öncüsü oluyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: