Dağları delip köylerine su getirdiler

SİVAS (İHA) - Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Gökçekaş köylüleri, Ferhat ile Şirin masalındaki Ferhat gibi dağları delip köylerine su getirdi.

Gökçekaş köyünde yıllardır su sorunu çeken vatandaşlar, köylerinden 700 metre yüksekteki Geminbeli Geçidi Yelçermiği mevkisinde bulunan içme suyunu köylerine getirerek, yıllardır çekilen su sıkıntısına son vermek istedi. İhtiyar heyeti ile toplantı yapan ve 5 kilometre uzaklıktaki kaynaktan suyu getirmek için karar veren köylüler, 1.5 kilometrelik kayalık bölümü delmeye başladı. Yaklaşık 8 gün süre ile patika yollardan geçip, genç-ihtiyar demeden imece usulü ile vardiyalı çalışan köylüler, Ferhat ile Şirin masalında olduğu gibi dağları delerek, suyu getirmeyi başardı.

Reklam
Reklam

Yapılan çalışmadan sonra su sıkıntılarının kendi imkanları ile giderildiğini söyleyen Gökçekaş Köyü Muhtarı Talip Akbaş, "İnsan azmederse dağı, taşı değil betonu bile deler. Biz bunu yaptık. Tüm köylüler olarak çalıştık ve suyumuza kavuştuk. Yaz ve kış aylarında çekilen su sıkıntısı ortadan kalktı" dedi.

Akbaş, daha önceden köylerindeki şebekeyi evlere kadar aldırdıklarını ve su sayaçlarının da takıldığını belirterek, "Artık su ile ilgili bir problemimiz kalmadı" diye konuştu.