Dağtekin, 5084 Sayılı Yasa İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin, 5084 sayılı yasayı gündemde...

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin, 5084 sayılı yasayı gündemde tutmak için ciddi çabalar sarf ettiğini belirterek açıklamalarda bulundu.

Dağtekin yaptığı açıklamada, "MÜSİAD Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda, konunun Sayın Başbakanımıza iletilmesi noktasında Sayın Genel Başkanımız Nail Olpak beyi bilgilendirdik. Konu 49 ili ilgilendirmesine rağmen bizce en çok mağdur olacak il Adıyaman’dır. İlimiz 6. bölge illerinin komşusudur. Kaçak elektrik tüketimi bölgede yüzde 70 iken, ilimizde bu oran yüzde 15'dir. Yeni teşvikte 5. bölgeye dahil edildik. Yeni yatırımlar yapan sanayici ve iş adamımız 6. bölgenin imkanlarından faydalanıyor diye bir algı oluşturuldu. 6. bölgede işçi sigorta payı 28 TL iken, Adıyaman’daki yatırımcı 278 TL ödeyecektir. Organizede işçi için ödenen 170 TL iken birkaç gün sonra 5084 yasası bittiğinde işçi başına 400 TL ödenecektir. Bugüne kadar siyasilerimizin ve ilgili kurumlarımızın gayretine ve Adıyaman'a kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz" ifadelerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: