'Daha acı bir ders olamaz'

Galatasaray'ın hocası Hamza Hamzaoğlu, 4-3 yenildikleri karşılaşmayı yorumladı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ
Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında Çaykur Rizespor’a son dakikalarda yediği 2 golle 4-3 yenilen Galatasaray’da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, rakibi tebrik etti.
Hamzaoğlu çok çalışmalarını gerektiğini söylerken, zeminin tamamen kumlandığını belirtti.
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun sözleri şöyle;
“Başaramadık… Bunun gibi önde olduğumuz kaç tane maçı koruyup elimizde tutamadık. Bunun üzerinde ciddi olarak durmamız gerekiyor. Rizespor’u tebrik ediyorum. Umut Bulut’un kartları bana hafif geldi. Umut bilerek dirsek atacak en son oyuncudur yani… Bu kadar basit olmaz! Hadi ilki kolay çıkarmışssın bari ikinciyi bu kadar kolay çıkarma! Hakemler böyle gördü demek ki, onları da suçlayamam. Ders çıkarmamız gerekiyor.”
“Sahanın zeminini tamamen kumlamışlar. Az kullanılan adaleler gitti! Çok yük binince oyuncular sakatlandı. 10 kişi kaldıktan sonra gel savunmanın önüne kapan ama en azından gol yeme! Biz Galatasarayız sonuçta ama Rizespor da haklı galibiyet aldı.”

Reklam
Reklam
[Maçtan kareler-![Çaykur Rizespor - Galatasaray maçından kareler 2015-2016](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2124904/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/caykur-rizespor-galatasaray-macindan-kareler-2015-2016-155276-myspor)


“Biz anadolu takımları için Beşiktaş, Galatasaray karşısında oynanan maçlara bak ya 5 ya 10 kazanmışsındır. Normali bu. Dengeler var. Güç dengeleri. Çok mutluyum. oyuncuların mücadelesi ve özverisiyle.”
“Problemimiz şurada, topu kazanmak için inanılmaz bir efor sarfediyorsunuz. Karşınızda Galatasaray var. İyi pas yapan ve iyi şutörleri olan bir takım. Bu topu kapmak kolay değil ki.”
“BİZİ HAFİFE Mİ ALDILAR BİLEMEDİM”
“Hücuma çıkarken o kadar basit pas hatalar yapıyoruz ki. Bu antrenmanla bir yere kadar gelişir. YEdiğmiz gollere bakın. Pozisyon falan yok. Şut ve gol. Podolski, şut gol. Korner, gol.”
“3. dakikada 1-0 geriden geldik. Rakip Şampiyonlar Ligi oynamış, sabaha karşı geri dönmüş. Bizi hafife mi aldılar bilemedim.”
“TARİHİ BİR GALİBİYET BU”
“Kasımpaşa maçında beleş bir penaltı verildi ama iki oyuncum kırmızı kart gördü. Bu benim takımıma da oluyor, diğerlerine de oluyor. Bu sizin oyun planlamanızı başa getiriyor. Bu maç bizim için çok önemliydi.”
“Tarihi bir galibiyet bu. O yüzden sevinçliyim. Galatasaray’a da, Hamza Hamzaoğlu’na da başarılar diliyorum.”

Reklam
Reklam

Podolski: Moralimizi aşırı bozmamızın anlamı yok

"Maçın sonunda konsantrasyonumuzu yüksek seviyede tutmalıydık ama tutamadık. Bazı dersler çıkarıyoruz ama bunlar acı dersler. Bu sonuçtan dolayı üzgünüz. Moralimizi aşırı bozmamızın anlamı yok. Bunları çalışarak düzeltmeliyiz."

"Ben her zaman kazanmak isteyen bir oyuncuyum. Benim gol atmam önemli değil takımımızın kazanması önemli. Galatasaray forması ile şampiyonluk yaşamak istiyorum. Örneğin bugün gol attım ama bu önemli değil."


“İlk başta zorlandık. Bunu sonrasında devam ederek pozisyonları bulduk. Çok mutluyuz. Rakibin Şampiyonlar Ligi yüzünden yorgun olacağını biliyorduk. Bunu kullanmamız gerekiyordu. Takım olarak çok çalışıyoruz. İnşallah çıkışımızı sürdüreceğiz.”