Daha Az Para Vererek Daha Çok Kitap Okuyorlar

Eskişehir'de bir kitabevi, toplumun daha az para vererek daha çok kitap okuması amacıyla başlattığı kampanyayla, satın aldıkları kitabı 4 hafta

Eskişehir'de bir kitabevi, toplumun daha az para vererek daha çok kitap okuması amacıyla başlattığı kampanyayla, satın aldıkları kitabı 4 hafta içinde geri getirenlere, bedelinin yüzde 75'ini iade ediyor.

İnsancıl Kitabevi Dış İlişkiler Sorumlusu Kaan Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kitabevinin 15 yıldır Eskişehir'de faaliyet gösterdiğini söyledi.

Kitabevindeki amaçlarının insanların daha az para vererek daha çok kitap okuması olduğunu ifade eden Üstün, şunları kaydetti:

"Buradan herhangi biri, sınav kitapları haricinde bir kitabı bedelini vererek alıyor. Bu kitabı 4 ay içinde okuyup geri getirdiklerinde, ödediği ücretin yüzde 75'ini geri alıyor. Böylelikle 10 liralık bir kitabın 7,5 lirasını iade ediyoruz. Vatandaşımız, 2,5 liraya kitap okumuş oluyor. Öğretmenler, öğrencilere çok sayıda kitap okumalarını önerdiğinde ailelerin bütçeleri zorlanmıyor."

Reklam
Reklam

-"Öğrenciler servisle gelip kitap alıyor"-

Üstün, insanların sabah saatlerinde kitabevinin açılmasını beklediğine değinerek, şöyle devam etti:

"Kimi zaman 5-6 kişi iş yerimizin açılmasını bekliyor. Bu bedel iadeleri kimi zaman çocuğun cep harçlığı, kimi zaman da ekmek parası oluyor. Her yaş grubundan ve meslekten insan, kampanyaya ilgi gösteriyor. Kız öğrenciler, erkeklere göre çok daha fazla okuyor. Erkekler de okul ödevleri olursa kitap okuyor. Öğretmenler kampanyamıza destek veriyor. Öğrenciler servisle buraya gelip kitap alıp okula geri dönüyor."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: