Daha verimli toprak için valilikten destek istediler

Şereflikoçhisar Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozkurt, katı hayvan gübresi dağıtım makinesinin ilçeye kazandırılması ile topraktaki...

Şereflikoçhisar Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozkurt, katı hayvan gübresi dağıtım makinesinin ilçeye kazandırılması ile topraktaki verimliliğinde artacağını söyledi. Bozkurt, makine talebi için Ankara Valiliği’ne istekte bulundu.

Şereflikoçhisar Ziraat Odası Başkanlığı bünyesinde yer alan Toprak Tahlil Laboratuvarı'nda yapılan incelemeler sonucunda ilçe merkezi ve köylerdeki tarım arazilerinin toprağındaki organik madde değerlerinin düşük çıktığını belirten Hikmet Bozkurt, topraktaki verimliliği artırmak için bir katı hayvan gübresi dağıtım makinesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

İlçeye kazandırılacak katı hayvan gübresi dağıtım makinesi ile hem hayvan gübresinin değerlendirileceği hem de topraktaki verimliliğinin artacağını ifade eden Bozkurt, "Bunun için Ankara Valiliği’nden bir katı hayvan gübresi dağıtım makinesi talebinde bulunduk. Aynı zamanda konuyla alakalı çiftçilerimizin taleplerini de Valimize ilettim. Ayrıca, hasatta sonra yaşanan anız yangınlarına karşı alınması gereken önlemler hakkında da bilgi sunduk ve anıza ekim makinesi talebinde bulunduk. Bu makinelerin alınması ile çiftçilerimize büyük bir destek sağlanmış olacak ve topraktaki verimlilikte artmış olacak." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz