Dahi Adayları Olimpiyatlara Hazırlanıyor

Milas Menar'da eğitim gören dahi adayları, 15 Haziran'da İstanbul'da gerçekleştirilecek Mental Aritmetik Olimpiyatları'na katılabilmek için...

Milas Menar'da eğitim gören dahi adayları, 15 Haziran'da İstanbul'da gerçekleştirilecek Mental Aritmetik Olimpiyatları'na katılabilmek için yarıştı.

Geçen yıl ikincisi düzenlenen Türkiye Abaküs Mental Aritmetik Olimpiyatları'nda Menar Mental Aritmetik Genel Merkezi (MENAR) ve şubelerinde en az 96 dersi bitiren 5-12 yaş arası 300 çocuk yarışmış, kalem kağıt veya hesap makinesi gibi hiçbir araç kullanmadan çok sayılı işlemleri saniyeler içinde zihinden çözen minik öğrenciler, izleyenleri hayretler içerisinde bırakmış ve dakikalarca ayakta alkışlanmışlardı.

Reklam
Reklam

Olimpiyat hakkında açıklamalarına devam eden Yiğit, "Bu yıl Menar'ın Türkiye genelindeki öğrenci sayısı toplamda 13 bini geçtiği için her şubeye katılım için öğrenci sayısının yüzde 5'i oranında sınırlama getirildiği takdirde bile toplamda 600 öğrenciyi aşan bir katılımın ortaya çıkacağı düşünülmektedir. Bu da özellikle öğrencilerin kontrolü, yazılı testlerin uygulanması ve kağıtların okunup değerlendirilmesi açısından çok ciddi zorluklar ortaya koyan yüksek bir sayıdır. Katılım için ideal öğrenci sayısı 200-300 arası olacağından, farklı bir uygulama düşünülmüştür. Şöyle ki; Olimpiyatlardan önce Merkez tarafından belirlenecek tarihlerde, her şube Merkez tarafından gönderilecek sınavları öğrencilerine olimpiyat disiplini içinde uygulayıp, yaş kategorilerine göre en başarılı öğrencileri merkeze bildirecektir. Her şube olimpiyatların Mental ve yazılı kısmına bu öğrencilerle katılacak, ayrıca anzan yarışmasına katılacak öğrencilerini de belirleyecektir. Bu doğrultuda şubemizdeki 50 dahi adayımızdan seçeceğimiz 5 kişi ile Milas'ımızı tüm Türkiye'den gelen çocuklar arasında başarı ve gururla temsil edecek ve şampiyonluklarla döneceğiz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: