Dahi ressam sponsor arıyor

Hataylı ressam Ali Taş, piyasada bilinen fosforlu boyanın dışında ve sıfır ışıkta görülebilen yağlı boyanın patentini alabilmek için TÜBİTAK'ın da teşviki ile Türk Patent Enstitüsü'ne başvuru yaptı.

Buluşu ile sanat dünyasında bir ilke imza atan Ali Taş, özel yağlı boyası ile "Türkiye'nin Harikalarını" tuvale geçirmek istiyor. Dahi ressam, kendisine destek verecek bir sponsor arıyor.

Dünyada bir ilke imza atarak, bilinen fosforlu boyanın tamamen dışında gündüz - gece, zifiri karanlıkta tüm tonlarda görülebilme özelliğini taşıyan bir yağlı boyanın buluşunu gerçekleştiren Hataylı dahi ressam Ali Taş, sponsor arıyor.

Reklam
Reklam

Bundan 7 yıl önce, bitirdiği ve üzerine imzasını attığı tablosunu izlerken elektriklerin kesilmesi ile "zifiri karanlıkta da görülebilen bir boya türüne ihtiyaç olduğunu" düşünen Ali Taş, yıllarca sürdürdüğü çalışmalar sonunda bu hedefine ulaştı.Ali Taş, yaptığı araştırmalar sonucunda, piyasada bilinen fosforlu boyanın dışında sıfır ışıkta da görülebilen bir yağlı boyanın buluşunu yaptı. Ardından da TÜBİTAK'ın teşviki ile buluşunun Ulusal ve Uluslararası patentini alabilmek için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurdu.

Dünyada ilk olarak zifiri karanlıkta fırça kullanmadan parmak ve tırnaklarıyla tablolar yapan dahi ressam Ali Taş, "Hedefim, buluşunu yaptığım özel yağlı boya ile Türkiye'nin Harikaları tablolarından oluşan bir resim sergisi projesini gerçekleştirmek. Bu tabboları da zifiri karanlıkta sergilemeyi düşünüyorum" dedi.

Kuveyt Devleti'nden bir sergi açması için davet alan Ali Taş, "Türkiye Harikaları" projesini hayata geçirebilmek için sponsor arıyor.