DAKA Yönetim Kurulu, Muş’ta toplandı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Muş Valisi Ali Çınar başkanlığında Muş’ta yapıldı....

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Yönetim Kurulu Toplantısı Muş Valisi Ali Çınar başkanlığında Muş’ta yapıldı.
Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Van Valisi Münir Karaloğlu, Hakkari Valisi Muammer Türker, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Van, Muş, Bitlis ve Hakkari illerinin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile İl Genel Meclisi Başkanları katıldı.
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın bölgenin kalkınma hedeflerini destekleyen projeleri oldukça hızlı ve başarılı bir şekilde sürdürdüğünü söyleyen Vali Ali Çınar, “Toplantımızda 2012 yılında Van depreminden dolayı uygulanan projelerin sürelerinin uzatılması ve diğer ajans faaliyetlerini görüşeceğiz. Bilindiği gibi ajansımız 2009 KOBİ ve 2010 Mali Destek Programları kapsamında projelerin uygulamaları devam etmektedir. Ayrıca bölgemizin potansiyellerini harekete geçirmek için teknik çalışmalar kapsamında onaylanan 2011-2013 dönemi için bölge planı uygulamaya konulmuştur.” diye konuştu.
2009-2011 Mali Destek Programları kapsamındaki 149 proje için bugüne kadar 17 milyon 143 bin 327 TL ödeme gerçekleştiğini belirten Vali Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Proje sahiplerinin yatırımları ile birlikte yaklaşık 36 milyon TL bölge ekonomisine aktarılmıştır. Ayrıca 2010 yılı içerisinde uzmanlarımız bölgemize yatırım yapabilecek potansiyel yatırımcılarla iletişim kurma, yatırımcıların kolaylıkla erişebilecekleri ve temel bilgileri kullanabilecekleri yatırım teşvik rehberleri ve sektörel raporlar hazırlama ve yayımlama yapmıştırlar. Bölgemiz işadamlarının yurtdışı ve yurtiçi fuarlara katılımlarını sağlama ve bölge potansiyelini en iyi şekilde tanıtma gibi faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedirler.”
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2012 yılı bütçe tutarının 51 milyon 78 bin TL olduğunu belirten Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Muş Valisi Ali Çınar, bu kaynağın bölge ekonomisine aktarılacağını söyledi.
Öte yandan Kalkınma Ajansları Yönetmeliği’ne göre ajansa bağlı olan illerin valilerinin birer dönem ajansa başkanlık ettiğini hatırlatan Vali Çınar, alfabetik sıraya göre 2011yılı Aralık ayı ile 2012 yılı Aralık ayında Kalkınma Ajansı’na kendisinin başkanlık edeceğini vurguladı. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz