DAKA'nın Çiftçilere Sunduğu Hibe Desteği

 Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) bölgede bitme noktasına gelen tarım ve hayvancılığı canlandırmak için çiftçilere destek sunmaya devam ediyor.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı bölgede bitme noktasına gelen tarım ve hayvancılığı canlandırmak için çiftçilere destek sunmaya devam ediyor. DAKA'dan yapılan yazılı açıklamada, ajansın bölgede bitme noktasına gelen tarım ve hayvancılığa verdiği hibe desteklerle adeta can simidi olduğu bildirildi. Yöredeki besicilerden Eşref Adsız'ın DAKA'dan aldığı hibe desteğiyle Yüksekova ilçesine bağlı Yoncalı köyünde modern hayvancılık yapmaya başladığı belirtilen açıklamada, şunlara yer verildi: "Türkiye, İran, Irak sınırı üçgeninde 40 gebe düveyle hayvancılık yapan Adsız'ın hedefi kuracağı entegre tesisle süt ve yoğurt üretimi yapmak. 2009 yılında kurulan DAKA Van, Muş, Hakkari ve Bitlis'te yatırım yapmak isteyen girişimcilere önemli finansman desteği sunuyor. Ülkedeki kalkınma ajansları arasında ilk defa tarım ve hayvancılık sektöründe teklife çıkan DAKA, son 3 yılda sadece Hakkari'deki çiftçilerin sunduğu 6 projeye, 805 bin 40 lira hibe desteği verdi." Ajansın finansman yetersizliği sebebiyle modern hayvancılığa geçemeyen çiftçilerin imdadına yetiştiği kaydedilen açıklamada, proje hazırlayacak besicilere desteğin devam edeceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: