Dalaman Adliyesi İçin Tek Yürek Olamadı

HSYK’NIN aldığı kararla Türkiye’de 146 Adliye’nin kapatılmasına karar verdi. Kapatılan Adliyeler arasında Muğla’nın Dalaman ilçesindeki...

HSYK’NIN aldığı kararla Türkiye’de 146 Adliye’nin kapatılmasına karar verdi. Kapatılan Adliyeler arasında Muğla’nın Dalaman ilçesindeki Adliye de yer alıyor. Karar üzerine ilçe adeta ayaklanırken, Siyasi Partiler ve Sivil Toplum Örgütleri birlikte hareket ederek Adliye’nin tekrar Dalaman’a verilmesi için çalışma başlattı. Ancak Adliye’nin kapatılmasına karşı yapılan yürüyüşe katılım az olunca, kurulan komitede bölünmeler yaşandı ve suçlamalar başladı. İşte o süreç;

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

HSYK’nın aldığı bir kararla Dalaman Adliyesi’nin kapatılmasıve davaların Ortaca’ya verilmesi üzerine Dalaman’daki siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütleri karardan vazgeçilmesi için çalışma başlattı.

Reklam
Reklam

İlk olarak 15 Haziran Cuma günü Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Onur Turgut, CHP İlçe Başkanı İ.Erol Öztunç, MHP İlçe Başkanı Bayram Altın, Demokrat Parti İlçe Başkanı Hamdi Çakır, Esnaf Odası Başkanı Şevket Takar, Kent Konseyi Başkanı Vildan Dündar, Taksi Kooperatif Başkanı Nazmi Yılmaz, Şoförler Odası Başkanı Abdülkerim Uslu, Dalaman İş Adamları Derneği Başkanı Ercan Kaylı Mehmetçik parkında düzenlenen toplantıda bir araya geldiler.

Toplantı sonucu tüm muhtarlara, sivil toplum örgütlerine, dernek ve oda başkanlarına ulaşılarak daha geniş çaplı toplantı yapılmasına karar verildi. Dalaman İş Adamları Derneği’nin düzenlediği organizasyon ile Dalaman Likya Otelde, Belediye Başkanı, Tüm Siyasi Parti İlçe Başkanları,Dernek ve Oda Başkanları, Muhtarlar, Sendika Temsilcileri ve diğer katılımcılar fikir alış verişinde bulundular. Toplantıda herkesin görüşü alınırken, alınan ortak karar ile bir komite oluşturuldu ve Perşembe günü saat 10.00’da yürüyüş yapılması kararı alındı. Toplantıda Siyasi Parti temsilcileri tüm parti üyelerine haber vereceklerini belirtirken, Minibüs Kooperatifi köy ve mahallelerden ulaşımı sağlayacağını, Esnaf Odası da Şoförler Odasına destek vereceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Perşembe sabahı Dalaman Belediyesinde Belediye Başkanı Sedat Yılmaz önderliğinde bir komite kuruldu. Komitede Belediye Başkanı Sedat Yılmaz’ın yanı sıra, Ak Parti İlçe Başkanı Onur Turgut, CHP İlçe Başkanı İ.Erol Öztunç, MHP İlçe Başkanı Bayram Altın, Demokrat Parti İlçe Başkanı Hamdi Çakır, Esnaf Odası Başkanı Şevket Takar, Dalaman İş Adamları Derneği Başkanı Ercan Kaylı yer aldı. Komitedeki tüm üyelerin imzaladığı dilekçe ile Dalaman Kaymakamlığından yürüyüş için izin alındı.

10 BİN KİŞİ GELECEKTİ

Perşembe günü sabah 10.00’da yürüyüş düzenlendi. Daha önce yapılan toplantıda parti üyelerine haber vereceğini belirten siyasi partilerin hiç birinin üyelerine haber vermediği ortaya çıktı. Yani toplantıda siyasi partilerin vaatlerine göre yürüyüşe yaklaşık 10 bin kişi katılması beklenirken, yürüyüş alanında ise 50 üyeli Dalaman İş Adamları Derneğinin 45 üyesi, siyasetçiler ve siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, az sayıda vatandaş ve gazetecilerle birlikte yaklaşık 200 kişi vardı.

SUÇ ATMA YARIŞI BAŞLADI

Reklam
Reklam

Yürüyüşe katılımın az olması üzerine, organizasyonu yapan komite üyeleri arasında birbirini suçlama yarışı başladı. Tüm toplantılarda yer alan ve Komitede de imzası bulunan CHP İlçe Başkanı İ. Erol Öztunç, bir basın açıklaması yaparak yürüyüşün fiyaskoyla sonuçlandığını belirtti. Kendisinin de içinde yer aldığı Komiteyi başarısızlıkla suçlayan Öztunç açıklamasında, “Dalaman Adliyesinin, Ortaca’ya gitmesi ile ilgili yürüyüş yapıldı. Fiyaskoyla sonuçlandı. Bunun sebebi geniş katılım olmaması, örgütlenmenin tam olmaması, bu yürüyüş istenilen şekilde olmadı. Adliyenin gidişini kim yaptı, hala bunu Ak Parti yaptı diyemiyorlar. Milletvekilinin haberi yok. Olayı oldu bittiye getirdiler. Nüfusu 25 bin olan Dalaman’da adliyenin olmaması üzücüdür. Bugün öğleden sonra 3 yere masa koyarak imza toplamaya başlayacağız. AKP hiç geri adım atmıyor. İl Başkanı konuşmasında Ahmet Necdet Sezer’in üyeleri olduğu için bu karar alındı diyor. Şu anda HSYK’nın içinde 12 Eylül referandumundan sonra bütün üyeler Adalet Bakanlığı tarafından atanmıştır. Ahmet Necdet Sezer tarafından atananlar kalmamıştır. Ak Partinin muhalefeti yok sayması, muhalefet yoksa bunun adı faşizmdir. Buradan sesleniyorum. İl başkanını, Milletvekillerini, Ak Parti Dalaman İlçe Başkanını istifaya davet ediyorum. Dalaman’a zulüm yaptılar. Şehir merkezine koyduğumuz imza masaları 27 Haziran tarihine kadar devam edecek” dedi.

Reklam
Reklam

Bütün bu gelişmeler, Dalaman’ın geleceği için siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin tamamının bir araya geldikleri halde, başarısız bir organizasyona imza atmalarının ardından komite üyelerinin birbirlerini suçlar konuşmalar yapması “Siyaset bu mu?” sorusunu beraberinde getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: