Dalaman Adliyesi'nin Kapatılma Kararına Tepki

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) bazı adliyeleri kapatma kararıyla ilgili, "Dalaman halkı devletin kurallarına

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) bazı adliyeleri kapatma kararıyla ilgili, "Dalaman halkı devletin kurallarına ve anayasasına daha çok bağlı olduğu için az kabahat işliyorsa, cezalandırmak mı gerekir" dedi.

Dalaman'da HSYK'nın Dalaman Adliyesi'nin kapatılmasıyla ilgili kararını protesto etmek isteyen bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir'in de aralarında bulunduğu grup, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak adliyeye kadar yürüdü.

Reklam
Reklam

Burada gazetecilere açıklama yapan Milletvekili Demir, Dalaman Adliyesi'nde yaklaşık 600 olan dosya sayısına rağmen adliyenin kapatılmaya çalışıldığını söyledi. Türkiye'de bazı adliyelerin kapatılmasıyla ilgili kriterlere Dalaman Adliyesi'nin uymadığını ileri süren Demir, "Kriterlerde 500 dosyanın altındaki yerler kapatılacaktı. Dalaman'ın yaklaşık 600 dosya sayısı mevcut. Dalaman halkı devletin kurallarına ve anayasasına daha çok bağlı olduğu için az kabahat işliyorsa, cezalandırmak mı gerekir. Bunu da ayrıca düşünmek lazım" dedi.

Demir, HSYK'nın aldığı kararı kınadığını belirterek, Dalaman Adliyesi'nin kapanmaması gerektiğini savundu.

Muhabir: Ömer Kundakçı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: