Dalaman Fırıncılarına Bilgilendirme Toplantısı

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından" Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği"...

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından" Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği" kapsamında fırıncılara bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Yapılan toplantı hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz; “İlçemizde faaliyet gösteren fırıncılara yönelik, yeni ekmek tebliği hakkında Cumhuriyet İlköğretim Okulu Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitimde 04.01.2012 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan "Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği" dolayısıyla ekmeğin içeriği, fırınlarda ve ekmek taşıma araçlarında uyulması gereken hijyen kuralları gıda mühendisi Yıldırım Yurdusev tarafından anlatıldı. Konu ile ilgili olarak fırıncılarımız tarafından sorulan sorular cevaplandırıldı.

Reklam
Reklam

İlçemizde rutin olarak yapılan gıda denetimlerinde, dikkat edilecek hususlardan bahsedilerek, fırıncılarımızın zor durumda kalmaması adına yeni ekmek tebliğine uymaları konusunda uyarıldı. Yeni Ekmek Tebliğinin fırınlarımıza getirdiği bazı yenilikler ise, Ekmekte kül ve kepek oranı yüksek olan unların kullanımı zorunlu hale getirilmiştir. Ekmekteki tuz miktarı kuru maddede en çok yüzde 1,5 olacaktır. Ekmek satılan her yerde tam buğday ekmeği ve/veya tam buğday unlu ekmek ve/veya kepekli ekmek bulundurulması zorunlu olacaktır. Ekmek, kepekli ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri ambalajsız olarak satışa sunulabilecektir. Bu ekmeklerin dışındaki ekmek çeşitlerinin piyasaya arzında üretim yerleri de dahil olmak üzere ambalaj zorunluluğu getirildi. Ekmek kasaları açıkta bırakılmayacak, zemin ve dış ortamla teması engellenecek, palet üzerinde olacak şekilde temiz bir ortama konulacaktır. Ekmekler sadece bu amaç için kullanılan araçlarda taşınacaktır. Ekmekler satıcı tarafından tüketiciye arz edilecek, tüketici ekmeğe dokunamayacaktır. Ekmek; pazar, manav, kasap gibi yerlerde satılamayacaktır. Ekmeklerin taşınması ve satışı sırasında çalışan tüm personelin, kişisel temizliğini sürdürmeye azami itina göstermesi, uygun ve temiz kıyafet giymesi ve koruyucu eldiven kullanması zorunlu olacaktır. Ekmeklerin satışa sunulduğu dolaplar veya tezgâhlar açıkta bırakılmayacak şekilde kapalı bir ortama konulacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Dalaman Esnaf ve sanatkârlar Odası Başkanı Şevket Takar ise; “Yeni ekmek tebliği konusunda fırıncı esnafımızı bilgilendirmek için bu toplantı talep ettik. Yardımlarından dolayı Tarım gıda ve Hayvancılık İl ve İlçe müdürlüğümüze, eğitim toplantısını yaptığımız bu salonu bize tahsis eden Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Turgay Yıldızhan’a teşekkür ederim” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: