Dalaman’da 2012’nin “önder Çiftçisi”ne Ödül

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Dalaman Ziraat Odası tarafından 1997 yılından bu...

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Dalaman Ziraat Odası tarafından 1997 yılından bu yana geçimini örtü altı domates üreticiliği yapan Sezgin Yıldız, 2012 yılının “Önder Çiftçisi” seçildi.

2012 yılı Yılın Önder Çiftçisi seçilen Sezgin Yıldız’a Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici tarafından plaket verildi.

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz, yaptığı açıklamada; “Üretici adaylar arasından seçilen Sezgin Yıldız yılın çiftçisi olmayı hak etti. İlçemiz Kargınkürü Köyü’nde ikamet etmekte ve çiftçilikle uğraşmaktadır. 1973 doğumlu olup, 3 çocuk babasıdır. 1997 yılından bu yana geçimini örtü altı domates üreticiliği ile sağlamaktadır. Gerek ziraat odası, gerekse diğer tarımsal kuruluşlarla olan diyaloğu, ‘temiz çevre, güvenilir gıda, sağlıklı toplum’ anlayışı ile üretim yapması, ayrıca çevresindeki üreticilere yapmış olduğu katkılardan dolayı yılın çiftçisi seçildi. Başarılarının devamını diler, ailesiyle birlikte sağlıklı, huzurlu günler geçirmesini temenni ederiz. 2012 yılı ‘Yılın Önder Çiftçisi’ seçilen üreticimiz enteğre ve kontrollü ürün yönetimi (EKÜY) programı kapsamında üretim yapmaktadır. Aynı zamanda çiftçi tarla okulu öğrencisidir” dedi.

Reklam
Reklam

Yılın çiftçisi secilen Sezgin Yıldız ise; “Bitkisel üretimde tarladan sofraya kaliteli üretim yapmak için tarımsal yeniliklere açık olmalıyız. Toprak tahlili yaptırdıktan sonra gübre kullanmalı ve kullanacağımız ilaçları reçeteye yazdırmalıyız. Biz ihraç edebilecek kalite ve standartta üretim yapmaya devam ettiğimiz sürece karşılığını alacağız. Bizler tarımın geleceğini düşünerek üretim yapmalıyız. Bize hizmet için var olan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü ve Ziraat Odası başkanlığımızla iç içe çalışmalıyız” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: