Dalaman’da Hayvan Sevkleri Hakkında Bilgilendirme Toplantısı

Dalaman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hayvan hareketleri, hayvan sevkleri, yol kontrolleri ile...

Dalaman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hayvan hareketleri, hayvan sevkleri, yol kontrolleri ile ilgili olarak güvenlik güçlerine bilgilendirme ve eğitim toplantısı yaptı.

İlçe jandarma Komutanlığı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil Keskin, kolluk kuvvetleri çalışanları ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ilgili elemanları katıldı.

Güvenlik güçlerine hayvan sevkleri ve yol kontrolleri hakkında yapılan bilgilerde toplantısı hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz; “

Reklam
Reklam

17 Ocak 2013 tarihli ve 28145 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yurt İçinde Canlı Hayvan ve Hayvansal Ürünlerin Nakilleri hakkındaki yönetmelik de yapılan değişiklik ile İl içi ve İlçeler arası hayvan nakillerinde veteriner sağlık raporu zorunluluğu kaldırılmıştır.

Buna göre; - Sığır cinsi hayvanların İl içi nakilleri hayvan pasaportları ile; Koyun ve keçi türü hayvanların il içi nakilleri nakil belgesi ile, Kanatlı hayvanların il içi sevkleri nakil beyannamesi; Arıların İl içi nakilleri Bakanlık veri tabanından alınmış İşletme tescil belgeleri ile yapılacak olup, nakil esnasında bu belgelerin bulundurulması zorunludur.

İller arası sevklerde ise, işletmenin bağlı bulunduğu İl, İlçe Müdürlüğü tarafından gerekli evraklar kontrol edilip, veteriner sağlık raporu düzenlendikten sonra sevk yapılacaktır.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından güvenlik güçlerine yönelik hayvan hareketleri, hayvan sevkleri, yol kontrolleri ile ilgili olarak eğitim toplantısı yapıldı” dedi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimi Aziz Kabak; “ Hayvan sevkleri açısından ilçemizin büyük önem arz etmesi nedeniyle, hayvan sevklerinde en önemli belgenin nakil belgesi ve veteriner sağlık raporunun bulunması zorunludur.Bulaşıcı hayvan hastalığı taşıyan, taşıma riski bulunan ve sağlık durumu nakle uygun olmayan hayvanlar nakledilemezler. Resmi veteriner hekim veya yetkilendirilmiş veteriner hekim uygun görmesi halinde tedavi, kesim veya zorunlu kesim amacıyla bu tür hayvanların sevkine izin verilir. Sağlık Bakanlığımız, insan ve hayvan sağlığının korunması amacıyla, gerekli hallerde hayvan ve hayvan ürünlerinin sevkine kısmi veya tam kısıtlama getirebilir. Hayvansal ürünlerin sevkinde de veteriner raporunun olması şarttır. Hayvan sahipleri bu belgeleri nakil sırasında yanında taşımak, istenildiğinde kolluk kuvvetlerine göstermek ve saklamak zorundadır. İl içi nakillerde yukarıda bahsedilen evrakların ve veteriner sağlık raporu olmadan il dışına nakil eden yetiştiriciler hakkında idari para cezaları uygulanacaktır.'' dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz