Dalan'ın avukatları Celal Ülgen ve Oğuzcan Bahar tarafından İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne verilen dilekçede, daha önce aynı yöndeki başvurunun mahkemece kabul edilmediği belirtildi.
"İddianamede Dalan'a isnat edilen suçun somut olarak gösterilemediği" dile getirilen dilekçede, "Bunu somut olarak iddia makamı ileri sürdüğünde müvekkilimizin gelmesini sağlamayı taahhüt ediyorum. Dalan'ın Türkiye'ye gelmeyiş nedeni asla hukuktan kaçmak değildir. O Türkiye'nin içine düşürüldüğü hukuk bataklığından çekinmektedir" ifadeleri kullanıldı.
"Soruşturmayı yürüten polisler gözaltında"
Basında yer alan haberlerde "Ergenekon" davasının soruşturmasını yürüten emniyet müdürü ve polislerin gözaltına alındığı ve haklarında soruşturma yapıldığının yer aldığına işaret edilen dilekçede, şunlar kaydedildi: "Bu durum yukarıda yaptığımız açıklamaların teyidi niteliğindedir. Yargı içine sızmış, yargıyı etkileyen ve hukuk dışı yollara sapan bir çete ayıklanmak üzeredir. Bu çetenin müvekkilimizle ilgili soruşturmada objektif olduğu düşünülemez. 7 yıllık bir süreç tamamen hukuk dışına çıkılmış ve yüzlerce özgürlüğü çalınmış mağdur yaratan bir süreçtir. Yasa dışı dinlemelerin, üretilmiş delillerin, sahte ihbarların, şüphelinin ev ve iş yerlerine önceden konulmuş dijitallerin, hoyratça el konulduktan sonra emniyette eklemeler yapılmış CD'lerin sorumluları elbette hesap verecektir ve vermelidir."
Dilekçede, Dalan'ın ifadesinin alınmasını beklemeden öncelikle beraat kararı verilmesi, hakkındaki yakalama kararının kaldırılması, Türkiye'ye gelmesi durumunda bu suçtan tutuklanmayacağı konusunda kendisine yasal güvence verilmesi istendi.
"Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenen Dalan hakkında ayrıca, "silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek" suçundan da 15 ile 22,5 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.
(AA)