Dalgaları Bile Donan Baraj Gölü

ÖZKAN BİLGİN - Van'da aşırı soğuk nedeniyle dalgaları bile donan Zernek Baraj Gölü'nde, çözülmenin etkisiyle kırılan buz kütleleri ürkütücü sesler çıkartıyor.

ÖZKAN BİLGİN - Van'da aşırı soğuk nedeniyle dalgaları bile donan Zernek Baraj Gölü'nde, çözülmenin etkisiyle kırılan buz kütleleri ürkütücü sesler çıkartıyor. Gürpınar ilçesindeki 105 milyon metreküp su kapasitesine sahip Zernek Baraj Gölü'nün yüzeyi, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle buzla kaplandı. Aşırı soğuklardan dolayı dalgaları dahi donan ve zaman zaman güneşin yüzünü göstermesiyle yüzeyinin bazı kısımları çözülen baraj gölünde, kırılan buz tabakaları ise büyük gürültüyle birbirinden ayrılıyor. Baraj gölünün donmuş halini yakından görmek isteyen vatandaşlar, gök gürültüsünü andıran sesler karşısında büyük tedirginlik yaşarken, buzla kaplı zemininde vakit geçirmeyi de ihmal etmiyor. Vatandaşlardan Yaşar Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başkale'ye gittiği sırada baraj gölünün donduğunu fark ederek gölü daha yakından görmek için kıyınıa geldiği söyledi. Aydemir, "Buzların çözülmeye başlamasıyla çıkan kırılma sesleri çok korkunç. İlk kez böyle bir olayla karşılaştım. Seslerden dolayı çok tedirgin oldum" dedi. Metroloji yetkilileri de gece sıfırın altına düşen hava sıcaklığının birçok akarsu ve barajın donmasına neden olduğunu bildirerek, hava sıcaklığında yaşanan artışın buz tabakalarında çözülmeye neden olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: