Dalgalı ne demek? Dalgalı kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Günlük hayatta okuduğumuz veya duyduğumuz; bir şekilde maruz kaldığımız tüm sözcüklerin anlamlarının en doğru halini bilmek imkansıza yakındır. Çoğu sözcüğün anlamı tümcenin kullanıldığı bağlamdan anlaşılabilir olsa da azımsanmayacak bir yüzdesinin bağlamdan çıkarılması pek olası değildir. Bunun nedeni olarak sözcüklerin anlamlarının nedensiz olması, yani kavram ya da anlam ile bunu işaret eden biçim, ses dizisi arasındaki ilişkinin arasında bir bağlantı bulunmuyor olması gösterilebilir. Peki, Dalgalı ne demek? Dalgalı kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Nedensizlik ilkesi, yansıma sözcüklerin dışında kalan tüm sözcükler için geçerlidir. Yansıma sözcüklerin nedensizlik ilkesinden etkilenmiyor olması, bu sözcüklerin doğada bulunan sesleri taklit ediyor olmasından kaynaklanır. Dolayısıyla yansıma sözcükler dışında kalan tüm kelimelerin anlamları için, TDK tarafından yayımlanan anlam bilgisine ihtiyaç vardır. Gündelik yaşamınızda maruz kaldığınız Dalgalı sözcüğünün anlamı ve kökenini buradan öğrenebilirsiniz. Dalgalı ne demektir?

Dalgalı Ne Demek? Dalgalı TDK sözlük anlamı nedir?

  • Dalgalı kelimesinin TDK sözlüğe göre 5 farklı anlamı vardır.
  • Dalgalı kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
Reklam
Reklam

Dalgalı TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. sıfat Dalgası olan
  2. Dalga dalga görünen
  3. Kıvrımlı (saç)
  4. Açıklı koyulu (renk)
  5. fizik Belli dalga boylarını alabilen, alternatif

    Dalgalı Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı

    "O, bütün hayatı dalgalı bir ummanda ve kaptan köprüsünde geçen kocasından, sahilde sessiz bir balıkçı kulübesine mahsus bir yaşayış istemez." - Necip Fazıl Kısakürek
    "Dalgalı kumaş." - *
    "Dalgalı ipek saçlı başı kardeşinin göğsüne sokuldu."* -
    Cahit Uçuk
    "Üç dalgalı radyo." - **

Dalgalı Kelimesinin Kullanıldığı Birleşik Kelimeler

dalgalı akım dalgalı borçlar dalgalı kur
Anahtar Kelimeler: