Dalgıç Olabilmek İçin Serin Sularda Kulaç Attılar

Ünye’de Yunus Emre Deniz Eğitim Merkezi ve İŞKUR işbirliği ile arama kurtarma dalgıçlık kursu açıldı....

Ünye’de Yunus Emre Deniz Eğitim Merkezi ve İŞKUR işbirliği ile arama kurtarma dalgıçlık kursu açıldı. Dalgıç olmak isteyenlerin sayısı çok olunca 20 kişilik kontenjan için denizde yüzdürülen kursiyer adayları arasında eleme yapıldı.

Ünye’de denizcilik sektörüne yetişmiş eleman kazandırmak amacıyla kurulan Yunus Emre Deniz Eğitim Merkezi, Karadeniz Bölgesinde ilk kez İŞKUR Ordu Şube Müdürlüğü işbirliği ile Arama Kurtarma Uzmanı 3 yıldız dalgıç nezaretinde kurs açıldı. Kursiyerler, kıyıya yaklaşık 100 metre mesafeden Karadeniz’in serin sularına atlayarak kıyıya kadar yüzdüler. Uzman dalgıçların yanı sıra İŞKUR Ordu Şube Müdürü Recep Özcan’ın da katıldığı elemelerin ardından 440 saat süreyle 55 iş günü sonunda kursu başarıyla tamamlayanlara 3 yıldız dalgıçlık sertifikası verilecek.

Reklam
Reklam

Denizcilik sektörünün ve turizminin gelişmesi için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Yunus Emre Deniz Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Selim Argan, “Deniz turizminin gelişmesi ve genişlemesi bölge turizmi açısından çok önemlidir. Tabi konu deniz olunca güvenli yüzme ve güvenli dalış konusu da direkt gündeme gelmektedir. Bu durum bir takım önlemlerin alınması zorunluluğunu ortaya koymaktadır. Bu inanç ve düşünce ile İŞKUR Ordu İl Müdürlüğü ile işbirliği yaparak Arama Kurtarma Uzmanı 3 yıldız dalgıç yetiştirme kursu açtık. İlk etapta 20 kişilik kontenjanla açılan dalgıçlık kursuna başvurunun çok olması nedeniyle eleme usulüyle seçme yapıyoruz. Umuyorum, bölgemizde sıklıkla yaşanan üzücü boğulma olaylarının en aza indirilmesi konusunda açılan bu kurs önemli rol oynayacaktır.

Üç ayda tamamlanacak kursta 20 kişinin dalgıçlık eğitimi alacağını belirten İŞKUR Ordu Şube Müdürü Recep Özcan, "Ordu ilimiz denize kıyısı olduğu için çok sık boğulma vakaları yaşanmakta. Bunları önlemek amaçlı böyle bir kurs düzenliyoruz. Genel olarak bu yıl bir çok alanda toplam 2 bin 200 kişiye kurs verdik. İşte bu kurslarımızdan bir tanesi de budur. Amacımız mesleği olmayan, bize kayıtlı olan işsizlere meslek kazandırmak. İnşallah bu kazandırdığımız meslekle de birkaç kişiye iş imkânı sağlamış oluruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: