Dalkılıç'tan yeni rekor hazırlığı

İSTANBUL (İHA) - "Derinlikler Prensesi" olarak rekorlar kitabına ismini yazdıran rekortmen dalgıç Yasemin Dalkılıç, 11 Haziran'da yeni bir rekor denemesi yapacak.

Rekortmen Dalgıç Yasemin Dalkılıç, yeni sponsorları Hyundai ve Amerikan Hastanesi ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Spora yaklaşık 2 yıl kadar ara veren Yasemin, 2 yıl önce Desteksiz Serbest Dalış Kategorisi'nde 40 metre ile rekor kırmıştı.

Rekoru geçen yıl Kanadalı dalgıç Mandy Rae-Cruishank tarafından 41 metre ile egale edilen Yasemin, bu süre içerisinde çalışmalarını hızlandırarak 11 Haziran tarihinde Antalya-Kaş'ta yeni bir dalış gerçekleştirecek. Hiçbir destek, ağırlık ve palet olmadan kendi gücüyle 45 metreye dalmayı deneyecek olan Yasemin Dalkılıç, geçirdiği pankreas ameliyatının kendisini olumlu yönde motive ettiğini söyledi. Daha önceki başarısız dalışlarında pankreas probleminin etkilerini yaşadığını kaydeden Yasemin Dalkılıç, "Ameliyatım sonrası yaptığım denemelerde başarısız dalışlarıma çok etki ettiğini gördüm. Şimdi daha rahat hareket edebiliyorum. Kendimi hiç rekor kırmamış gibi hissediyorum ve böyle motive olmaya çalışıyorum. Ameliyat motivasyonumu olumlu yönde artırdı" dedi.

Reklam
Reklam

Hyundai'nin büyük devlerin yarıştığı otomobil piyasasında azim, sabır ve strateji ile büyük pay sahibi olduğunu ve çok estetik araçlara sahip olduğunu hatırlatan Dalkılıç, "Benim yaptığım sporda azim ve sabır gerektiriyor. İyi bir strateji de sonucu getiriyor. Derinliklerdeki estetiği de gözönüne alındığında sponsorumla bir bütünleşme sağladı" şeklinde konuştu.

Dalkılıç, sporda sağlığın önemine dikkat çekerek, bu alanda öncü bir kurum olan Amerikan Hastanesi'yle çalışacaklarını söyledi.
Hyundai Assan Genel Müdürü Kurthan tarakçıoğlu da coşku, dinamizm ve büyük hedeflere ulaşma arzusuyla Yasemin Dalkılıç'a sponsor olduklarını belirtti.