Dallas, Houston'ı durdurdu: 107-98

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) sezona, TSİ sabaha karşı yapılan bir karşılaşmayla devam edildi. NBA'de gece tek maç oynanırken, Batı Konferansı'nın iki iddialı takımı Dallas Mavericks ve Houston Rockets, Dallas'ın sahası Amerikan Airlines Center'da kozlarını paylaştı.

20 binden fazla basketbolseverin izlediği karşılaşmada Dallas Mavericks, sezona iyi bir başlangıç yapan Houston Rockets'ı 107-98 yenerek rakibine bu sezonki ilk yenilgisini tattırdı. Sezona yeni koçu Rick Adelman yönetiminde 3 galibiyetle başlayan Houston, bu sezonki ilk gerçek sınavını verdiği Dallas karşısında mağlubiyeti engelleyemedi.

Reklam
Reklam

Dallas Mavericks'li Jason Terry, oyuna sonradan dahil olmasına karşın oynadığı basketbolla maça damgasını vuran isim oldu. Terry, 'Yılın Altıncı Adamı' ödülünün de adayı olabileceğinin sinyallerini verirken, geceyi 31 sayıyla tamamladı.

Dallas'ın yıldız basketbolcusu Dirk Nowitzki, 20'de 7'lik genel şut ortalamasıyla oynadığı gecede 19 sayı kaydetti. Josh Howard'ın 21 sayı üreterek galibiyete katkı sağladığı gecede Desagana Diop ise 10 sayı, 13 ribaunt ve 4 blokluk başarımıyla Dallas adına etkili bir oyun ortaya koydu. Jerry Stackhouse da 33. doğum gününde 16 sayı üreterek skora katkı sağladı.

Geceyi deplasmanda aldığı yenilgiyle kapatan Houston Rockets'ta ise 35 sayı atan Tracy McGrady, hem takımının hem de maçın en skorer ismi oldu. McGrady 8 kez de asist yaparken, Houston'ın Çinli yıldızı Yao Ming ise 21 sayı, 11 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yaptı ancak mağlubiyeti engelleyemedi.