Dalyan turlarına turist ilgisi

Ortaca'ya bağlı Dalyan beldesi, Marmaris ve Fethiye gibi komşu ilçeleri ziyaret eden yolcu gemileriyle gelen turistlerin ilgisini çekiyor.

Tunus ve Mısır'da yaşanan olayların ardından rotasını Türkiye'ye çeviren kruvaziyer gemileriyle gelen turistler katıldıkları günü birlik turlarla Dalyan'a hareketlilik getirdi.

Beldeye gelen yaklaşık 4 bin turist turizmcilerin yüzünü güldürdü. Sabah saatlerinde otobüslerle Dalyan beldesine gelen turistler yağışlı havaya rağmen tekne turlarına katılarak İztuzu Plajı, Dalyan Kanalı ve Kaunos Harabeleri'ni gezdi.

Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin Tunus ve Mısır'da yaşanan olayların ardından bu ülkelere tur düzenleyen gemilerin rotasını Türkiye'ye çevirdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Bu yıl Dalyan'a gelecek olan turist sayısında artış olacağını ifade eden Gültekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kooperatifimize bağlı 150 tekne mevcut, birçoğu daha denize indirilmedi. Sezon hazırlıklarımızı yeni yapmamıza rağmen şu anda 88 teknemizi tura gönderdik. Yaptığımız anlaşmalar bu sayının daha da artacağını gösteriyor. Geçtiğimiz yıl 10 gemi turuyla anlaşma imzalamıştık. Bu yıl sayıyı 51'e çıkardık. Bunda Tunus ve Mısır'daki olayların etkisi büyük. Buraya giden gemiler rotalarını Marmaris'e çevirdiler. Dolayısıyla günübirlik turlarda Dalyan'ı ziyaret edecekler. Bu yıl daha iyi bir sezon bekliyor ve daha bereketli olacağı inancındayız, bunun ilk gününü yaşadık. Üyelerimizle, esnafımızla geleceğe daha umutlu bakıyoruz.''

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: