Dalyan?tekne?kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin; "tekneler Balık İstifi Turist Taşıyor"

Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin, Dalyan kanallarında turist taşıyan bazı teknelerin fazla yolcu taşıdığını...

Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin, Dalyan kanallarında turist taşıyan bazı teknelerin fazla yolcu taşıdığını belirterek, İl İdare Kurul kararlarına göre suç işlediklerini ve yetkililerin bir an önce bu konuda çözüm bulmasını istedi.

Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin, yaptığı açıklamada "28 Şubat tarihinde Valilik başkanlığında yapılan İl İdare Kurul Toplantısında bir dizi kararlar ve önlemler alındı. Köyceğiz Gölü, Dalyan Kanallarında yolcu sayısı ile ilgili 25+2 uygulaması var, bu da İl İdare Kurul Kararlarında imza altına alındı. İl İdare Kurulu karar metni 1.Maddenin C fıkrasında diyor ki, 'Teknedeki yolcu sayısı muayene belgesinde belirtilen sayıdan fazla olduğu takdirde 500 lira para cezası verilir' diyor. Dalyan Kanallarında en büyük tekne boyu 12 metre. 12 metrenin üzerindeki tekneler yasak. Bu 12 metrelik maksimum yolcu taşıma kapasitesi de 25+2'dir, tüm muayene belgelerinde bu rakam aynıdır.

Reklam
Reklam

Hem Köyceğiz Belediyesinin verdiği muayene belgesi, hem de Dalyan Belediyesinin verdiği muayene belgesinde aynıdır.

Fakat geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda görüyoruz ki, Köyceğiz ve Dalyan'daki bazı Tekneler 40-50 kişi yolcu taşıyarak, haksız rekabet ortamı yaratıyorlar, bu konuda en çok canı yanan da Dalyan Tekne Kooperatifi.

Çünkü biz İl İdare Kuruluna üye bir kooperatifiz. Bizim de burada imzamız var, bu yüzden biz harfiyen bu kurallara uymak istiyoruz. Fakat bizim dışımızdaki tekneler 40-50 kişi attığı zaman acentelerin hoşuna gidiyor. Acenteler buradan kazançlı çıkıyor. Çünkü biz 40-50 kişiyi iki tane tekne veriyoruz, iki tane tekne parası alıyoruz ama bu arkadaşlar iki teknelik yolcuyu tek tekne ile taşıdıkları için burada acenteler dolaylı olarak onlara daha fazla yolcu vermek istiyorlar" dedi.

Bu konuda Tekne Kooperatifinden 200'e yakın üyenin mağdur olduğunu belirten Atilla Gültekin, "Biz de diyoruz ki madem her yıl İl İdare Kurul toplanıyor, radikal kararlar alınıyor, biz bu kararların harfiyen uygulanmasını istiyoruz. Ya herkese uygulasın, ya da bize de bu kararlar kaldırılsın, biz de balık istifi, 40-50 teknelerimizde taşıyalım diyoruz.

Reklam
Reklam

Teknelerin davlumbazlarında, ikinci katlarında yolcu taşınmaz ibaresi vardır, bununla ilgili ceza da bu kararlarda mevcut, fazla yolcu aldıkları için ikinci katta da yolcu taşıma durumları gözlemliyoruz. Eğer yetkililer buna göz yumuyorsa yarın burada herhangi bir çarpışma ya da kaza anında istenmeyen olaylar geldiği zaman, buna göz yumanlar sorumludur, şimdiden bunu söylemek istiyorum. Yine İl İdare Kurul kararına göre burada Liman görevlerinde üçlü komisyon halinde belirtilmiştir. Bu üçlü komisyon Dalyan Belediyesi Zabıta Memuru, Göcek Liman Başkanlığından bir görevli arkadaş ve Özel Çevre Koruma Müdürlüğünden de yetkili bir arkadaş, üç kişi komisyon olarak Dalyan kanallarında gezici bot üzerinde görev yapmaktadırlar. Fakat bunlar görevde olmadığı zamanlarda, tatil günlerinde, yemek saatlerinde de bu kuralları delerek burada da haksız rekabet ortamı yaratıyorlar" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz