Damal’da Aşure Etkinliği

Ardahan'ın Damal ilçesinde, Muharrem ayının sonu nedeniyle aşure etkinliği düzenlendi.Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, cem...

Ardahan'ın Damal ilçesinde, Muharrem ayının sonu nedeniyle aşure etkinliği düzenlendi.

Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, cem evinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, "Mübarek bereket ayında insanlarımızın hayır dualarıyla etkinliğimize katılım göstermesinden ötürü duyduğumuz mutluluğu ifade etmek istiyorum" diyerek, konuşmasına şöyle devam etti:

’’Bizden sonra gelen kuşaklara da bu yapıyı, bu inancı, bu geleneksel anlayışı onlara kazandırmak; bugünkü görevde olan biz yetişkinlerin en önemli görevlerinden biri olduğuna inanıyorum. Bu vesile ile Kerbela denirken, aşure denirken aklımızda bundan tam 1350 yıl önce Kerbela'da Fırat’ın kenarında bir vaka cereyan ediyor. O zamanın zalim hükümdarı istediği gibi yöneten, istediği gibi insanları ezen, zulmeden bir zalime karşı bir yiğit oğlu, Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin ölüme bile bile gidiyor. Bir haksızlığa direniyor, bir zulme karşı baş kaldırıyor."

Reklam
Reklam

Düzenlenen etkinlikte konuşan alevi dedesi Ali Ekber ise, Türk kültüründe Muharrem ayının önemli bir zaman dilimi olduğunu, suyun yanında susuz bırakılan Kerbela şehidi Hazreti Hüseyin'in her su içildiğinde hatırlanmasını istediklerini söyledi. Ekber, ’’Kerbela olayı o günden bu güne vermiş olduğu mesajlarla canlıdır. Canlı olduğu için yüzyıllardır anılmaktadır’’ dedi.

Okunan duaların ardından aşure ve yemek dağıtımı yapıldı.

Aşüre günü etkinliğine, Ardahan Vali yardımcıları, Kadir Taner Eser ile Deniz Pişgin, Damal kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, Hanak Kaymakamı Abdul Kadir Okay, Göle Kaymakamı Fatih Özdemir, Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, Aşıkşenlik Belediye Başkanı Mülazım Şirin, Ardahan İl Müftüsü Galip Akın, Sivil Toplum Örgütü Başkanları, Alevi Dedeler ile Damallı vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: