Damal’da Muharrem Orucu İftarı

ARDAHAN (İHA) – Ardahan’ın Damal ilçesinde Muharrem ayı nedeniyle iftar yemeği verildi.Muharrem orucu iftarına, Damal...

ARDAHAN (İHA) – Ardahan’ın Damal ilçesinde Muharrem ayı nedeniyle iftar yemeği verildi.

Muharrem orucu iftarına, Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, Ardahan Müftüsü Galip Akın, ilçe müftüleri, vaizler ve Damallı vatandaşlar katıldı. Başkan Gülcemal Fidan, iftardan sonra yaptığı açıklamada, Ardahan’da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sayın müftümüzün ekibiyle birlikte ilçemize ziyareti bizi mutlu etmiştir. Bizlere eksikliklerimiz hakkında önerilerde de bulunmuşlardır. Bu bir kardeşliktir. Bu bir ilktir. Bu durum, geleceğe daha da ışık tutacaktır. Alevilik İslam dışı değildir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ardahan İl Müftüsü Galip Akın ise yaptığı konuşmada, müftülük olarak irşat programının ilk gününü Damal’a ayırdıklarını belirtti.

Bugün ise iftarda Damal’da yaşayanlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Akın, şunları konuştu:

“Biz Hazreti Hüseyin efendimizin Kerbela’da şahadetinin 1373’ncü yıl dönümü vesilesiyle, üzülmeyen, kalbi mükedder olmayan, ağlamayan, sızlamayan hiçbir Müslüman’ı taahhüt edemiyoruz. Mazlumun meşrebi ve mezhebi olmaz. Zalimin meşrebi ve mezhebi olmaz. Hazreti Hüseyin efendimizin kıyamı zalimlere, zulme, adaletsizliğe karşı bir dik duruştur ve samimiyettir. Hüseyin Efendimiz bize vereceği ders, Kerbela şehitlerinin bize vermesi gereken ders kardeşliğimizi, birlik beraberliğimizin içini doldurarak ayrılığa, gayrlığa düşmeden bu zulme, zalime karşı onurlu, erdemli duruşu sergilemektir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: